Voedingsupplementen

Anti Parasitair (Flee Stop)

ivm houdbaarheid rekening houden met 10 werkdagen levertijd. 

Dit is een product op basis van biergist en knoflook dat helpt om parasieten te weren en de huid te voeden en te beschermen.

Door een gecombineerde inname van biergist en knoflook krijgt de doorstroming van je huisdier een onaangename smaak. Parasieten die daarvan leven, zoals vlooien en wormen in de darm, zullen een andere plaats zoeken om aan hun voeding te komen. Hun voeding zal hen niet meer smaken en ze zullen weggaan, of nooit komen.

De hoge hoeveelheid vitamine B aanwezig in biergist bevordert de darmwerking en zorgt voor een normale spijsvertering. Op die manier is dit product ideaal voor honden, katten en paarden met een gevoelig darmstelsel.

Andere bestanddelen voeden en beschermen de huid intensief. Hierdoor is het product goed te gebruiken bij haaruitval, huidirritatie en insektenbeten, waardoor je gezelschapsdier weer een gezonde en glanzende vacht krijgt. 

Ingrediënten:

• Biergist

• Knoflook

Analytische bestanddelen:

• Vocht: 3%

• Ruw eiwit: 23%

Gebruiksaanwijzing:

2gr/20kg lichaamsgewicht per dag

Nettogewicht: 200 gr

€ 12,23

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Biergist

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Biergist is een voedingssupplement dat ontstaat uit de dode lichamen van gistorganismen die speciaal gekweekt worden om als voeding te dienen. Door de grote hoeveelheid aan eiwitten en koolhydraten, het lage vetpercentage en een overvloed aan essentiële nutriënten is het een van de rijkste voedingsmiddelen die bekend is.

Kalium, fosfor, magnesium, calcium, zout en ijzer zijn de mineralen die in biergist aanwezig zijn. Chromium, ook wel glucose tolerantie factor genoemd, is een ander bestanddeel van dit aanvullend diervoeder.

Dit voedingssupplement is rijk aan verschillende soorten B-vitaminen (vitamine B complex), wat biergist nog unieker maakt.

De hoge hoeveelheid vitamine B die aanwezig is in biergist bevordert de darmwerking en reguleert de spijsvertering. Op die manier worden ook huisdieren die last hebben van diarree en paarden met een verzuring van het spijsverteringsstelsel geholpen.

Verschillende bestanddelen in biergist voeden en beschermen de huid intensief, waardoor dit goed te gebruiken is bij haaruitval en waardoor een soepele en glanzende vacht bekomen wordt. Je gezelschapsdier krijgt weer een mooie pels. Door de zuiverende en voedende werking van dit voedingssupplement is het goed te gebruiken bij jeuk.

Biergist bevat ook selenium, hetgeen een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de doorstroming. In samenwerking met vitamine A, C en E is dit een krachtig middel om veroudering tegen te gaan.

Dit voedingssupplement zorgt voor het behoud van de elasticiteit van de weefsels en helpt het afweersysteem bij het produceren van antilichamen, waardoor de weerstand van je dier een boost krijgt.

Een andere functie van dit aanvullend diervoeder is het behoud van soepele gewrichten stimuleren. Ook de bescherming van de ogen is een van de gunstig effect van biergist.

Een ander voordeel van dit supplement is het vermijden van vlooien en parasieten en wormen in de darm. Dit komt doordat biergist het bloed van uw gezelschapsdier onaangenaam doet smaken, zodat dit ongedierte een andere plaats zal zoeken.

Biergist wordt tevens gebruikt om duiven in goede conditie te houden.

Alles bijeen heeft dit voedingssupplement tal van eigenschappen die interessant zijn voor uw gezelschapsdier. Het zorgt enerzijds voor het onderhoud en de verzorging van uw dier en anderzijds helpt het bepaalde kwaaltjes voorkomen en verhelpen.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 9,15

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Chondroïtine

i.v.m. houdbaarheid moet dit produkt besteld worden, houd rekening

met 10 werkdagen leveringstijd.

 

Chondroïtine wordt gebruikt om de gewrichten soepel te houden en ondersteunt het kraakbeen. Het bewegingssetlsel wordt soepeler en het gevormde kraakbeen wordt behouden. Uit deze chondroïtine wordt ook collageen gevormd, dit is een belangrijke bouwsteen van het lichaam en zorgt voor de smering van het gewricht.

Daarnaast voldoet deze suikerverbinding aan de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen van het bewegingsapparaat bij sterke belasting en in de groeifase. Op die manier wordt het gewricht beter beschermd tegen schokken en invloeden van buitenaf.

Volgens onderzoek is gebleken dat haaienkraakbeen bepaalde chemicaliën bevat die de doorstroming ondersteunt. Dit voedingssupplement werkt in op het behoud van gezonde gewrichten. In verschillende studies is hierbij aangetoond dat haaienkraakbeen smering teweegbrengt ter hoogte van de gewrichten bij honden,katten en paarden. Door het innemen van dit voedingssupplement is uw hond, paard, kat weer in staat om op een normale manier te bewegen. 

Dit aanvullend diervoeder is ook aan te raden om gezonde gewrichten te beschermen en te versterken. Op die manier hebben factoren van buitenaf minder invloed op de beweegpunten van het lichaam en blijven ze veel langer gezond. 

De beschermende werking is meestal pas optimaal enkele weken tot maanden na het begin van inname. Na beëindiging van inname duurt het net zolang tot die werking ook weer verdwijnt. Er wordt dus aangeraden om Chondroïtine continu in te nemen, zelfs bij langdurig gebruik levert het geen risico’s en bijwerkingen op.

Dokters en dierenartsen beginnen almaar meer dit product te gebruiken voor het behoud van gezonde gewrichten omdat ze ingezien hebben dat een behandeling met Chondroïtine meer in de buurt komt van een verzorgingsmiddel dan enkel een symptoombestrijding.

LET OP!! Haaienkraakbeen remt de angiogenese en wordt daarom sterk afgeraden bij puppy’s, kittens en drachtige dieren. 

Nettogewicht: 200 gr.

€ 93,37

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Duivelsklauw

 

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) is een plant die oorspronkelijk voorkomt uit de woestijnachtige gebieden van Botswana in Zuid-Afrika. Daar wordt het al honderden jaren gebruikt door inheemse stammen om gewrichten soepel te houden en verschillende aandoeningen te verzorgen.

Het bovengrondse deel van de plant, hetgeen zo merkwaardig is dankzij zijn haakachtig fruit, is slechts gedurende 2 maanden per jaar zichtbaar. Gedurende de rest van het jaar trekt deze plant zich terug in de grond en leeft het dankzij de voorraden die opgeslagen zijn in de dikke wortelknollen. Het zijn dan ook deze laatste die de werkzame stoffen van de duivelsklauw bevatten. De voornaamste geneeskrachtige stof die aanwezig is in de wortel van de plant wordt harpagoside genoemd.

Duivelsklauw werd vroeger reeds gebruikt bij de traditionele kruidengeneeskunde, maar is nog steeds regelmatig van toepassing voor de smering van gewrichten. Recente studies naar de werking van duivelsklauw hebben aangetoond dat duivelsklauw wel degelijk verlichtende effecten heeft. Ook bij vermoeide ledematen kan dit kruid worden gebruikt.

De werkingskracht van duivelsklauw blijft niet enkel bij het ondersteunen van gewrichten, maar verbetert ook de eetlust, bevordert het maag-darmstelsel, geeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en andere klachten. Dit voedingssupplement kan ook ingenomen worden bij vermoeide of stijve spieren.

Dit aanvullend diervoeder wordt veel gebruikt voor het behoud van soepele gewrichten. Het geeft ondersteuning aan de spieren tijdens bij zware belasting en houdt de gewrichten soepel.

Duivelsklauw heeft ook een preventieve werking door de kraakbeenbehoudende en ondersteunende effecten van harpagoside.

Naast het behoud van soepele gewrichten is duivelsklauw ook goed voor de doorstroming zodat je dier ook inwendig ondersteund wordt.

Kortom, duivelsklauw helpt voor het behoud van gezonde gewrichten en geeft preventief ondersteuning om de bewegingspolen van je dier gezond te houden!

Let op! Niet gebruiken bij drachtige dieren en in geval van paarden niet gebruiken op wedstrijd.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 31,17

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Flexi Life Gold

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit voedingssupplement gaat iets verder dan de Silver Mix doordat het niet enkel zorgt voor het behoud van gezonde gewrichten, maar door toevoeging van glucosamine en haaienkraakbeen datchondroïtine bevat, ook nuttig kan zijn bij overbelasting van de gewrichten. Voor honden die al last ondervinden van hun gewrichten, raden we de Platinum Mix aan.

De Flexi Life lijn is gemaakt op basis van natuurproducten die in geen enkel geval schade aanrichten aan het lichaam. De ondersteunende eigenschappen zijn pas na enkele weken tot maanden zichtbaar (afhankelijk van uw dier) doordat de concentratie in het lichaam opgebouwd dient te worden.

In deze Gold Mix is net als in de Silver Mix versie biergist aanwezig. Dit ingrediënt zal in eerste instantie de gewrichten smeren maar zal daarnaast ook de ogen verzorgen. Het voedt ook intensief de huid en is te gebruiken bij haaruitval en huidirritatie. De zuiverende en voedende werking van biergist kan van pas komen bij jeuk en geeft je dier weer een glanzende en gezonde vacht.

Ook groenlipmossel is in dit supplement aanwezig en werkt in op de gewrichten om deze te versoepelen en gezond te houden zodat je dier op een natuurlijke manier kan bewegen. Groenlipmossel voldoet aan de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen van het bewegingsapparaat bij sterke belasting en in de groeifase. De goede eigenschappen van groenlipmossel maken dat dit een zeer goede en veilige manier is om gewrichten te ondersteunen. 

Nog steeds gelijkwaardig aan de Silver Mix is de aanwezigheid van MSM. Dit nutriënt heeft zowel preventieve als ondersteunende eigenschappen om de mobiliteit te verbeteren. MSM ondersteunt het spierstelsel waardoor de smering van de gewrichten bevorderd wordt.

Het laatste gemeenschappelijke bestanddeel is Kurkuma, deze beschermt de chondrocyten (kraakbeencellen) tegen negatieve reacties van het lichaam rondom de gewrichten. Kurkuma wordt gebruikt voor het bekomen en behoud van sterke botten.

Glucosamine en Chondroïtine (haaienkraakbeen) zijn twee bestanddelen van de Flexi Life Gold Mix die niet aanwezig zijn in de Silver Mix. Het zijn net deze twee stoffen die verantwoordelijk zijn voor de wederkerende werking van dit product. Ze zorgen voor de ondersteuning van nieuw kraakbeen en voor een goede botaanmaak waarbij het gevormde kraakbeen wordt behouden. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen ondersteund hetgeen zorgt voor een goede smering van het gewricht. Deze bewegingspolen van het lichaam worden soepeler, meer schokbestendig en eventuele overbelasting wordt afgeremd.

Haaienkraakbeen zorgt voor een verlichtend en ondersteunend effect hetgeen het dier weer in staat stelt om op een normale manier te bewegen.

Dit gecombineerde voedingssupplement is zo samengesteld dat het niet enkel de gewrichten ondersteunt en eventuele overbelasting voorkomt  maar het zorgt ook voor een soepel bewegingsstelsel. 

Samenstelling :

• Gist

• Groenlipmossel

• MSM

• Glucosamine uit waterdieren

• Haaienkraakbeen (bevat chondroïtine)

• Kurkuma

Analytische bestanddelen:

• Vocht: 2,4 %

• Ruw eiwit: 38,6 %

• Ruw vet: 0,3 %

Gebruiksaanwijzing:

• 2 à 3 gr./20kg lichaamsgewicht per dag

Nettogewicht: 200 gr.

€ 24,09

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Spirulina

i.v.m. houdbaarheidsdatum moet dit produkt besteld worden,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Deze blauw-groene algen zijn een van de oudste levensvormen op de aarde en hebben zich reeds voor miljarden jaren perfect aangepast aan de veranderende omstandigheden. Het  vindt zijn oorsprong in de cultuur van de Azteken en komt voor in verschillende delen van Zuid – Amerika en Mexico, maar vooral in de mineraalrijke meren van Midden - Afrika. 

Dit voedingssupplement heeft een zeer uitgebreid voedingsprofiel van 11 vitamines, 10 mineralen, 18 aminozuren, beta-caroteen (25x meer dan wortelen),... De positieve effecten van Spirulina zijn dus niet enkel te wijten aan de werking van de verschillende voedingsstoffen afzonderlijk, maar ook aan de combinatie ervan. Door die samengestelde werking zijn de voedingsstoffen van deze zoutwater alg makkelijker opneembaar en is het een veel betere vitaminebron dan de meeste synthetische multivitamine-supplementen. 

Spirulina heeft tal van positieve werkingen op het lichaam die de gezondheid van je hond, kat, paard of duif verbeteren. Allereerst geeft het zwakke en lusteloze dieren meer energie en levenslust, maar het ondersteunt ook bij verschillende soorten inspanning. Ook helpt deze groene alg bij herstel van ziekte en bij dieren met een zwak immuunsysteem door hun weerstand te versterken. Doordat dit voedingssupplement de suikerspiegel in de doorstroming stabiliseert, is dit een ideaal middel om het gewicht te verlagen. Deverzorgende werking van Spirulina reguleert en normaliseert het volledige maag-darmkanaal, net als alle betrokken organen. Ten slotte heeft dit aanvullend diervoeder een uitzonderlijke werking tegen verschillende aandoeningen. Het heeft niet enkel een beschermende functie, maar het heeft ook een ondersteunende werking, waardoor reeds aanwezige ongezonde cellen aangevallen worden.

Deze alg is een volwaardige plantaardige eiwitbron, bevat omega3 vetzuren en zit boordevol anti-oxidanten. De groene kleur wordt veroorzaakt door chlorofyl. Spirulina zorgt zowel voor het ondersteunen, het beschermen als het versterken van het lichaam van je gezelschapsdier. Al deze eigenschappen zorgen voor een verbeterd functioneren van het afweersysteem van je hond of kat en is daardoor een krachtige energie-booster die zorgt voor een gezond leven.

Let op!!! Dit voedingssupplement bevat hoge gehaltes vit. A en mag dus niet toegediend worden aan drachtige dieren (bij de hond de eerste 6 weken van de dracht)!

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 49,70

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Flexi Life Platinum

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit samengesteld voedingssupplement is de beste variant van deze serie gewrichtsproducten en heeft dan ook de sterkste werking. Dit product is voorzien voor honden, katten en paarden die gevoelig zijn voor overbelasting van de gewrichten en daar ook milde tot hevige pijn aan ondervinden. Het heeft dezelfde samenstelling als de Gold Mix met toevoeging van Harpagophytum procumbens (Duivelsklauw) en Salix alba. Op die manier vertoont het niet enkel voedende, beschermende en ondersteunende eigenschappen, maar zijn alle functies nog eensversterkt.

Huisdieren die last hebben van hun gewrichten, reeds manken en pijn vertonen, kunnen met dit product geholpen worden om de kwaliteit en de functie van het gewricht te ondersteunen.

De Flexi Life lijn is op basis van natuurproducten die in geen enkel geval schade aanrichten aan het lichaam. De ondersteunende en beschermende eigenschappen zijn pas na enige tijd zichtbaar (afhankelijk van uw dier), doordat de concentratie in het lichaam opgebouwd dient te worden.

Biergist, groenlipmossel, MSM en Kurkuma zorgen voor debeschermende werking van dit product. Door de voedende en beschermende eigenschappen zal de smering van de gewrichtenondersteund worden en zullen eventuele gewrichtsproblemen vermeden worden. Daarnaast helpt het ook de huid en vacht herstellen en ondersteunt het de doorstroming. Deze samenstelling is ideaal ter ondersteuning van de gewrichten en voor een soepel bewegingsstelsel. Naast het gezond houden van de gewrichten voldoen ze ook aan de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen van het bewegingsapparaat bij sterke belasting en in de groeifase. Daarbovenop ondersteunt het de spierfunctie wat zorgt voor een extra beschermende laag rondom de gewrichten.

Daarnaast zorgt de aanwezigheid van Glucosamine en Chondroïtine (haaienkraakbeen) voor de voedende en beschermende werking van dit product. Ze zijn te gebruiken voor een goede botaanmaak en ondersteunen de regeneratie van nieuw kraakbeen door het versnellen van het vernieuwingsproces en het behoud van het gevormde kraakbeen. De gewrichten van het lichaam worden soepel gehouden, wat goed is voor dieren die gevoelig zijn voor overbelasting. Daarnaast worden pijnlijke en door trauma gekwetste gewrichten weer soepel.

De combinatie van Harpagophytum procumbens (Duivelsklauw) enSalix alba zorgt voor afname van pijn. Verschillende recente studies hebben de pijnverlichtende effecten van duivelsklauw aangetoond bij dieren met gewrichtspijnen. Daarnaast kan dit voedingssupplement ook gebruikt worden bij vermoeide of stijve spieren en is het werkzaam bij dieren die gevoelig zijn voor overbelasting van de spieren.  Salix alba bevat goede eigenschappen die werken bij de verlichting van pijnen. Vooral bij dieren die overbelast zijn, heeft dit voedingsbestanddeel een doeltreffend effect. Daarbovenop kan ook postoperatieve pijn of de pijn van traumatische letsels verlicht worden.

Samengevat is dit product ideaal voor honden, katten en paarden die reeds last hebben de gewrichten. Deze samenstelling werkt niet enkel versoepelend en ondersteunend, maar helpt ook het kraakbeen te behouden en de gewrichten te smeren. Op die manier kan uw huisdier weer bewegen op een normale manier. 

Ingrediënten:

• Gist

• Groenlipmossel

• MSM

• Glucosamine

• Chondroïtine uit waterdieren

• Producten uit de verwerking van Harpagophylum Procumbens(Duivelsklauw), kurkuma, Salix alba

Analytische bestanddelen:

• Vocht 2,4%

• Ruw eiwit: 38,58%

• Ruw vet: 0,32%

Gebruiksaanwijzing:

• 2 à 3 gr./ 20kg lichaamsgewicht per dag

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 28,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Glucosamine

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Glucosamine is een lichaamseigen stof en een belangrijke bouwsteenvan kraakbeen en bindweefsel. Op jongere leeftijd maakt het dier dit zelf aan, maar die capaciteit om deze stof te fabriceren vermindert naarmate het dier ouder wordt. Echter blijft de benodigde hoeveelheid onveranderd, waardoor het noodzakelijk is om deze stof via de voeding toe te dienen. Als er voldoende hoeveelheden aan Glucosamine in het lichaam aanwezig zijn, kan het helpen om het kraakbeen teondersteunen.

Dit voedingssupplement ondersteunt de werking van de gewrichtenen van het kraakbeen aanwezig in deze bewegingspolen.  Glucosamine is verantwoordelijk voor de aanmaak en het onderhoud van synoviaalvloeistof (gewrichtssmeer) dat in het gewricht aanwezig is. Op die manier wordt gezorgd voor een soepelere beweging en betere schokbestendigheid.

Voorlopig wordt het vooral gebruikt als supplement. Door zijnondersteunende werking en het bevorderen van de regeneratie van het gewrichtskraakbeen zorgt het voor het behoud van gezonde gewrichten. Het zorgt voor een soepel bewegingsstelsel zonder gevaarlijke bijwerkingen te induceren. Het wordt gemakkelijker in het lichaam opgenomen dan chondroïtine. Dit voedingssupplement wordt vooral gebruikt bij dieren die gevoelig zijn voor overbelasting van de gewrichten en voor het ondersteunen van de kwaliteit en de functie van het gewricht.         

In combinatie met MSM, chondroïtine en/of vitamine C versterken ze elkaar.

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 32,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Goji Bessen

i.v.m. houdbaarheid moet dit produkt besteld worden, houd

rekening met 10 werkdagen levertijd.

Goji bessen  (Lycium barbarum) behoren tot de groep van de supervruchten en spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunde. Er is echter een verschil tussen de Chinese Goji-bessen en de oorspronkelijke Goji-bessen uit de Himalay die veel voedzamer en meer helend zijn. Deze laatste zijn de bessen die gebruikt worden in dit voedingssupplement.

De legende vertelt dat de Goji-bessen ontdekt zijn door een dokter gedurende zijn studie naar een oude samenleving in een afgelegen gebied van de Himalaya. Hij ondervond dat sommige leden van deze samenleving in uitstekende gezondheid leefden. Ze hadden geen grijs haar en hadden nog nooit tanden verloren. Uiteindelijk merkte hij op dat al deze eeuwenaren vlakbij waterbronnen leefden die rond om rond begroeid waren met Goji-bes klimplanten. Als deze bessen rijp genoeg waren, vielen ze in het water van de bron. De nutriënten aanwezig in de Goji-bes losten op in het water dat vervolgens gedronken werd door de nabije bewoners. Het werd duidelijk dat de bessen iets aan het water toevoegden dat ervoor zorgde dat wie ervan dronk kerngezond werd en een rijpe leeftijd behaalde.  

Ze worden verwerkt in tal van verzorgingsmiddelen en kunnen ook perfect voor dagelijks gebruik toegediend worden. Deze bes is rijk aan vitaminen (4000 x meer Vit. C dan in een sinaasappel), mineralen, anti-oxidanten ( 400 x maar dan in een sinaasappel), aminozuren en tal van andere belangrijke voedingsstoffen.

Door de overvloedige en geconcentreerde  aanwezigheid van anti-oxidanten wordt het lichaam beschermd tegen ziekteverwekkers en vrije radicalen die lichaamscellen aantasten en reacties aangaan met het DNA in de celkern. De in grote hoeveelheid aanwezige polysacchariden hebben een gunstig effect op de celvernieuwing en helpen bij het vertragen van het ouderdomsproces. Ze houden het lichaam jong en soepel. Dezelfde stof zorgt voor een verhoogd afweersysteem en helpt je dier zijn weerstand te verhogen. De aminozuren die in de Goji-bes aanwezig zijn versterken dit effect doordat ze de werking van de witte bloedcellen tot driemaal verhogen.

Dit voedingssupplement bevat belangrijke bestanddelen die de doorbloeding ondersteunen. Goji bessen bevatten 18 aminozuren en 21 mineralen, beta-sisterol, linolzuur (onverzadigd omega-6-vetzuur), germanium,… Deze laatste stof wordt zelden in voeding teruggevonden en is een belangrijk onderdeel bij de bestrijding van kwaadaardige cellen. Anti-oxidanten (zoals bèta-caroteen) zijn rijkelijk aanwezig in deze bessen. Ze zorgen voor de bescherming en verzorging van de ogen.

Dit aanvullend diervoeder heeft ook een positief effect op verschillende organen en heeft een verzachtende invloed op de bovenste luchtwegen. Wanneer het lichaam van je dier in optimale conditie is, zal het zich beter in zijn vel voelen. Het is dus belangrijk om via de voeding het lichaam van je dier in balans te brengen.

Dit aanvullend diervoeder heeft een rustgevend effect waardoor je dier beter en dieper zal kunnen slapen en daardoor overdag dus ook meer energie zal hebben.

Kortom, Goji-bessen hebben tal van positieve effecten op het lichaam dankzij de aanwezige voedingsbestanddelen die in gewone voedingsmiddelen niet altijd aanwezig zijn en zeker niet in dezelfde hoeveelheden. Dit voedingssupplement is dus het ideale middel om het lichaam van je hond, kat, duif of paard te beschermen  en jong en soepel te houden.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 48,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Groenlipmossel 100% puur

i.v.m. houdbaarheis is dit produkt niet op voorraad en moet er rekening gehouden worden met levertijd ong 10 werkdagen

Groenlipmosselextract is een traditioneel voedingssupplement uit de Nieuw – Zeelandse wateren. Groenlipmossel is rijk aan glucosamines, chondroïtines, marine lipiden, vetzuren, vitaminen en mineralen en wordt vooral gebruikt om de gewrichten soepel te houden. Dit extract, dat een veel breder spectrum heeft aan nutriënten dan om het even welke plant op aarde, werkt in op de ondersteuning van de gewrichten om zo je gezelschapsdier op een natuurlijke en pijnloze manier te laten bewegen. Het Groenlipmossel extract is een goed middel voor dieren die gevoelig zijn voor overbelasting van de gewrichten bij zware arbeid en hevige druk. Zelfs pijnlijke en gekwetste gewrichten door trauma (ongeval,…) kunnen met dit voedingssupplement terug soepele gewrichten worden.

In de voorbije jaren is door dierstudies aangetoond datgroenlipmossel meer effect zou hebben dan vetzuursupplementen. De werking van dit extract zou nagenoeg gelijk zijn aan de werking van de alom bekende NSAID’s (niet steroïdale ontstekingsremmers), maar is een veiliger alternatief doordat het in tegenstelling tot de geneesmiddelen geen nadelige bijwerkingen heeft. Het is dus pijnstillend en een zeer goede en veilige manier om de gewrichten te smeren.

Er is geen betere manier om de huid en het lichaam van binnenuit te voeden dan via de voeding. Groenlipmosselpoeder voedt en verzorgt de huid en de vacht, wat resulteert in een gezondere uitstraling van je hond of kat . De gezondheid is niet enkel uitwendig zichtbaar, maar heeft ook inwendig een groot positief effect! Zo zorgt dit extract ervoor dat de doorstroming ondersteund wordt, hetgeen resulteert in de ondersteuning van het spierstelsel.  Dit supplement is dus geschikt om de conditie van dieren te verbeteren. 

Door al deze waardevolle nutriënten in dit voedingssupplement wordt het afweersysteem verbeterd. De resistentie tegen zowel virale als bacteriële infecties wordt verhoogd en de aanmaak van antilichamen tegen schadelijke lichaamsvreemde stoffen wordt sterk gestimuleerd. 

Het is echter noodzakelijk om groenlipmossel als voedingssupplement te nemen als men van hun voordelen wil genieten, aangezien deze mossels hun nutritionele waarde zeer snel verliezen bij koken en/of invriezen. Daarom is het rauw opnemen of innemen van een voedingssupplement met groenlipmossel de enige mogelijkheid om deze waardevolle effecten ervan te verkrijgen.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 50,78

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Kurkuma

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Kurkuma, ook wel Indiase geelwortel genoemd, wordt gemaakt van de wortel van de plant Curcuma longa en is het voornaamste ingrediënt in kerrie. Het ‘heilige poeder’ zoals het in India genoemd wordt, werd al eeuwenlang gebruikt om wondes te genezen, infecties tegen te gaan en om andere problemen op te lossen. Maar sinds kort zijn er erkende studies die aangeven hoe kurkuma nu precies werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stof de werking van geneesmiddelen beïnvloedt en ondersteunt. Curcumine is hierbij de belangrijkste actieve stof in kurkuma en heeft een bijzondere werking, aangetoond door onderzoek aan de Rhodes universiteit in Zuid-Afrika.

De actieve stof curcumine heeft de eigenschap zich te binden aan zware metalen en verhindert op die manier dat deze metalen schade aanrichten aan het lichaam van je hond of kat. Een voorbeeld daarvan is het verhinderen van de vorming van plaques (opstapeling van zware metalen in de hersenen). Een andere functie van curcumine is hetbevorderen van de heraanmaak van cellen, die uitlopen tot in de kleinste puntjes van het lichaam, en regressie ervan tegen te gaan. Deze beide eigenschappen samen leiden ertoe dat het lichaam beter functioneert met een minimum aan achteruitgang.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat curcumine verschillende soorten cellen kan aanzetten tot apoptose (cellulaire zelfmoord), zonder de normale en gezonde cellen te beschadigen. Deze actieve stof zou ook de vermenigvuldiging en verspreiding van ongezonde cellen tegengaan en hiermee een goede darmwerking bekomen en de bovenste luchtwegen ondersteunen.

Curcumine kan bepaalde bacteriën die zeer schadelijk kunnen zijn voor het lichaam van je gezelschapsdier doden en kan zelfs de werking van sommige bactericide middelen versterken, waardoor de moeilijker te bestrijden bacteriën, zoals Stafylococcus aureus toch vatbaar worden voor de bacteriedodende middelen.

De actieve stof in Kurkuma heeft ook de eigenschap om vermenigvuldiging van virussen te remmen, waartoe slechts weinige middelen in staat zijn. Door deze wonderbaarlijke eigenschap kan het de remming van bepaalde ziektes sterk in de hand kan werken. 

Ook heeft curcumine een antioxiderende werking en vangt hierbij vrije radicalen op die op moleculaire schaal grote schade kunnen aanrichten aan het lichaam. Door deze werking wordt de huid van uw dier gevoed en beschermd.

In verschillende studies werd aangetoond dat curcumine ook een effect heeft op het suikergehalte in de doorstroming en ook het gewicht meer op peil brengt, wat zorgt voor een lagere belasting op de gewrichten.

In 2010 heeft de universiteit van Luik gegevens verzameld om de biologische effecten van curcumine op de chondrocyten (kraakbeencellen) in de gewrichten te evalueren. Hierbij zouden de chondrocyten door het gebruik van curcumine, beschermd worden tegen katabole effecten van de rondomliggende lichaamsreacties. Curcumine is te gebruiken voor een goede botaanmaak en voor een goede opname van calcium, waardoor je gezelschapsdier zonder problemen of pijn kan bewegen.

In de loop der jaren werden al heel wat studies uitgevoerd om de veiligheid, farmacokinetiek en de doeltreffendheid van curcumine te evalueren en hierbij werd aangetoond dat zelfs bij regelmatig gebruik, in hoge dosis en gedurende relatief lange perioden geen enkel toxisch risico inhoudt voor de gezelschapsdieren. Al deze bevorderendeeffecten zorgen voor een gezond lichaam dat goed onderhouden wordt hetgeen leidt tot een goede conditie en meer energie.

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 13,38

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

MSM 100% puur

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar, houd

rekening met 10 werkdagen levertijd.

MSM   (hét supplement bij gewrichtsproblemen!)

Methyl-sulfonyl-methaan is een organische stof die van nature voorkomt in alle levende organismen. Echter daalt deze concentratie met de leeftijd alsook de aanmaak ervan. Te lage concentraties van deze lichaamseigen verbinding zorgen voor lichamelijke klachten bij je hond of kat zoals vermoeidheid, gevoeligheid voor lichamelijke en geestelijke stress in combinatie met degeneratie van de gewrichten. Het is dus uiterst belangrijk om het gehalte aan MSM in het lichaam van je dier voldoende hoog te houden.

Dit voedingssupplement heeft zeer goede werkingseigenschappen om de gewrichten soepel te houden. Het kan zowel preventief als ondersteunend toegediend worden om pijn te verlichten en de mobiliteit te verbeteren.

Ook te gebruiken voor een gezonde vacht, een beschermde huid en nagels en goed voor dieren die gevoelig zijn voor overbelasting van de spieren. Ook zou het de doorbloeding ondersteunen waardoor het energiepeil stijgt, daarom is het aangeraden dit niet ’s avonds te geven. MSM kan mogelijk de pijn verlichten.

Bij gecombineerd gebruik van zowel MSM als glucosamine verkrijgt men een versterkt effect. Dit ondersteunt de functie en de kwaliteit van de gewrichten. De werking die deze stoffen samen bekomen is veel sterker dan de werking van beide voedingssupplementen afzonderlijk.

Volgens sommige professoren is MSM het veiligste en meest effectieve verzorgingsmiddel bij langdurige klachten zoals lichamelijke aandoeningen door ongevallen, gewrichtsaandoeningen, spierpijn,... 

Let wel op! MSM ontgift het lichaam dus als je ermee begint dient men dit gradueel op te bouwen. 

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 18,02

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

NRJ

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

NRJ is een aanvullend diervoeder dat het energieniveau van je hond, kat, paard, duif verhoogt en het lichaam ondersteunt bij intensieve inspanning. Deze voordelen zijn te danken aan de verschillende nutriënten die aanwezig zijn in dit poeder.

Het aanwezige druivensuiker in dit voedingssupplement is een natuurlijke vorm van glucose en is een bepaalde vorm van koolhydraten die door het lichaam het snelst opgenomen wordt. Op die manier wordt het energieniveau van je dier snel terug op peil gebracht en worden de reserves ter hoogte van de spieren terug aangevuld met energie. Anderzijds zorgt het ook voor de nodige hoeveelheid eiwitten en voedingsstoffen die nodig zijn om te gebruiken na een fysieke inspanning.

Spirulina is een ingrediënt die tal van positieve werkingen heeft op het lichaam van je huisdier. Het geeft zwakke en lusteloze dieren meer energie en levenslust maar het ondersteunt ook bij verschillende soorten van inspanning. Het is een energiebooster die niet alleen zorgt voor directe maar ook voor langdurige energie.

De in NRJ toegevoegde Goji-bessen hebben een gunstige invloed op de doorstroming wat zorgt voor een betere verdeling van de energie in het lichaam. Ook wordt het lichaam intensief gevoed om het opnieuw in balans te brengen. Door de combinatie van dit nutriënt dat zorgt voor een diepe en vaste slaap en spirulina en druivensuiker die zorgen voor een verhoogd energieniveau zal je dier overdag opgewekter en energievoller zijn.

De hoge hoeveelheid aan vitamine B in biergist bevordert de darmwerking en zorgt voor een vlotte vertering wat leidt tot een goede darmtransit. Op die manier heeft je dier een betere nutriëntenopname en voelt hij zich minder futloos. De andere bestanddelen van biergist voeden en verzorgen de huid intensief waardoor je dier een glanzende en gezonde vacht krijgt. Ook de gewrichten worden ondersteund en ondersteunen op hun beurt de bewegingspolen tijdens activiteiten.

De gecombineerde werking van alle voedingsstoffen samen zorgen voor een toegenomen energieniveau bij je kat, duif, paard, hond. Het aanwezige biergist zorgt voor een verbeterde opname van alle voedingsnutriënten aanwezig in de voeding, waaronder energie, die geleverd worden door druivensuiker en spirulina. Goji-bessen zorgen dan weer voor de optimale verdeling van die energie over het lichaam, waarbij de gewrichten en dergelijke door spirulina ondersteund worden. 

Kortom, deze combinatie zorgt voor een betere verdeling van de energie, die een positieve invloed heeft op het uithoudingsvermogen. Een snellere recuperatie zorgt voor minder aantasting van het lichaam. Ideaal voor UV proeven, bij warm weer, voor intensieve trainingen en wedstrijden, enz...

Ingrediënten:

• Biergist

• Dextrose

• Gojibessen

• Spirulina

Analytische bestanddelen:

• Vocht: 2,4%

• Ruw eiwit: 24,16%

• Ruw as: < 0,9%

• Suikers: 39,8%

Gebruiksaanwijzing:

2 à 3 gr/20kg lichaamsgewicht per dag

Nettogewicht: 200 gr.

 

€ 16,01

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

OMEGA Gemengd Vloeibaar Schapenvet

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit voedingssupplement op basis van schapenvet, zonnebloemolie en lijnzaadolie heeft een sterk bevorderende werking op de darmflora. Het beschermt het lichaam tegen schadelijke bacteriën zonder de lichaamseigen bacteriën van je paard, hond, kat, duif te beïnvloeden. Er wordt als het ware een soort filmlaagje op de darmwand gelegd die het slijmvlies beschermt tegen irriterende voedingsstoffen. Dit heeft een zeer gunstige werking bij honden die overgevoelig reageren op bepaalde voedingsbestanddelen. Dit supplement kan tevens gebruikt worden bij haaruitval, jeuk of huidirritatie. Uw huisdier krijgt weer een soepele en glanzende vacht! 

Naast het beschermen tegen schadelijke en irriterende stoffen zorgt schapenvet ook voor een betere opname van de nodige nutriënten. Dit heeft een positieve invloed op de gezondheid en de weerstand van je dier.

Dit vloeibaar schapenvet voor hond, kat, paard en duif is rijk aan omega 3- en omega 6 - vetzuren die een sterk bevorderende werking hebben op de gezondheid van je huisdier. Deze essentiële vetzuren kan een hond, paard, kat, duif niet zelf aanmaken en zijn dus zeer noodzakelijk in hun voeding. De omega 3- vetzuren, aanwezig in lijnzaadolie ondersteunen de doorstroming en hebben een jeukstillend effect. Daarnaast zorgen de in zonnebloemolie aanwezige omega 6- vetzuren voor een verhoogde weerstand van het organisme. De vetten die aangemaakt worden met deze vetzuren zijn essentieel voor een gezonde huid en vacht.

Dit aanvullend diervoeder is rijk aan vitamine E.

De in het voedingssupplement aanwezige lecithine zorgt voor een lichte verteerbaarheid en een normale darmfunctie. Het bevordert de opbouw van allerhande lichaamscellen en heeft op die manier een gunstige werking op de conditie en het onderhoud van het lichaam van je huisdier.

Ook bij duiven heeft vloeibaar schapenvet een uitstekende werking. Door de lichaamsondersteunende werking versoepelen de gewrichten bij het vliegen. Schapenvet is goed te gebruiken bij spanning en inspanning. Anderzijds zorgen deze vitaminen en mineralen voor een mooi verenkleed en ondersteunen ze een gunstige doorstroming. Het supplement heeft ook een positieve invloed op de ontwikkeling van jonge duiven, doordat het de groeiende cellen ondersteunt.

Kortom, dit  schapenvet zorgt er niet alleen voor dat je paard, hond, kat of duif er gezond uitziet, maar ook vanbinnen gezond is!

Ingrediënten:

• Zonnebloemolie

• Schapenvet

• Druivensuiker

• Lijnzaadolie

• Vitamine E

• Lecithine

Analytische bestanddelen:

• Ruw eiwit: 0,6%

• Ruw vet: 97,3%

• Ruwe celstof: <0,3%

• Ruw as: 0,2%

Gebruiksaanwijzing: 1 koffielepel/per dag/ 10kg lichaamsgewicht

Nettogewicht: 1l

 

€ 28,94

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1

Salix Alba

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

De schietwilg is een boom uit de wilgenfamilie en wordt vaak teruggevonden in de Benelux. De werkzame stof van deze plant is vooral aanwezig in de bast van 2 à 3 jaar oude takken die in de lente, wanneer de sapstroom op gang komt, worden geschild.

Dit voedingssupplement bevat de originele en natuurlijke vorm van aspirine maar is milder voor de maag en ondersteunt de doorstroming. Dit product wordt al decennialang gebruikt om pijn te verminderen. Ook zouden koorts en ontstekingen kunnen afnemen.

Salix Alba is een uitstekend supplement voor de verlichting van overbelaste gewrichten in lichte tot matige gevallen. Vooral als het gaat om acute en chronische aandoeningen heeft dit voedingsbestanddeel een groots effect. Salix Alba is te gebruiken bij vermoeide spieren en ledematen. Daarnaast ook bij traumatische letsels of postoperatieve pijn.

Dit voedingsbestanddeel is een natuurlijk ingrediënt en hierbij bestaat de mogelijkheid dat de tijd tussen inname en inwerking groter is. Anderzijds kan het wel langdurig ingenomen worden zonder bijwerkingen. Dit is dus het ideale middel om te gebruiken bij chronische aandoeningen.

Door een gebrek aan studies is het best Salix Alba te vermijden gedurende de dracht.

LET OP!! Niet geven aan het moederdier tijdens de lactatie, dit kan voor huiduitslag zorgen bij de zuigelingen. 

Nettogewicht: 200g.

 

€ 23,13

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen1