Voedingsupplementen

Glucosamine
vanaf € 0,00 2
Biergist
vanaf € 9,15 2
Kurkuma
vanaf € 13,38 2
NRJ
vanaf € 16,01 2
MSM 100% puur
vanaf € 18,02 2
Salix Alba
vanaf € 23,13 2
Flexi Life Gold
vanaf € 24,09 2
Flexi Life Platinum
vanaf € 28,95 2
Duivelsklauw
vanaf € 31,17 2
Goji Bessen
vanaf € 48,95 2
Spirulina
vanaf € 49,69 2
Chondroïtine
vanaf € 93,38 2

Anti Parasitair (Flee Stop)

ivm houdbaarheid rekening houden met 10 werkdagen levertijd. 

Dit is een product op basis van biergist en knoflook dat helpt om parasieten te weren en de huid te voeden en te beschermen.

Door een gecombineerde inname van biergist en knoflook krijgt de doorstroming van je huisdier een onaangename smaak. Parasieten die daarvan leven, zoals vlooien en wormen in de darm, zullen een andere plaats zoeken om aan hun voeding te komen. Hun voeding zal hen niet meer smaken en ze zullen weggaan, of nooit komen.

De hoge hoeveelheid vitamine B aanwezig in biergist bevordert de darmwerking en zorgt voor een normale spijsvertering. Op die manier is dit product ideaal voor honden, katten en paarden met een gevoelig darmstelsel.

Andere bestanddelen voeden en beschermen de huid intensief. Hierdoor is het product goed te gebruiken bij haaruitval, huidirritatie en insektenbeten, waardoor je gezelschapsdier weer een gezonde en glanzende vacht krijgt. 

Ingrediënten:

• Biergist

• Knoflook

Analytische bestanddelen:

• Vocht: 3%

• Ruw eiwit: 23%

Gebruiksaanwijzing:

2gr/20kg lichaamsgewicht per dag

Nettogewicht: 200 gr

€ 12,23

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Biergist

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Biergist is een voedingssupplement dat ontstaat uit de dode lichamen van gistorganismen die speciaal gekweekt worden om als voeding te dienen. Door de grote hoeveelheid aan eiwitten en koolhydraten, het lage vetpercentage en een overvloed aan essentiële nutriënten is het een van de rijkste voedingsmiddelen die bekend is.

Kalium, fosfor, magnesium, calcium, zout en ijzer zijn de mineralen die in biergist aanwezig zijn. Chromium, ook wel glucose tolerantie factor genoemd, is een ander bestanddeel van dit aanvullend diervoeder.

Dit voedingssupplement is rijk aan verschillende soorten B-vitaminen (vitamine B complex), wat biergist nog unieker maakt.

De hoge hoeveelheid vitamine B die aanwezig is in biergist bevordert de darmwerking en reguleert de spijsvertering. Op die manier worden ook huisdieren die last hebben van diarree en paarden met een verzuring van het spijsverteringsstelsel geholpen.

Verschillende bestanddelen in biergist voeden en beschermen de huid intensief, waardoor dit goed te gebruiken is bij haaruitval en waardoor een soepele en glanzende vacht bekomen wordt. Je gezelschapsdier krijgt weer een mooie pels. Door de zuiverende en voedende werking van dit voedingssupplement is het goed te gebruiken bij jeuk.

Biergist bevat ook selenium, hetgeen een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de doorstroming. In samenwerking met vitamine A, C en E is dit een krachtig middel om veroudering tegen te gaan.

Dit voedingssupplement zorgt voor het behoud van de elasticiteit van de weefsels en helpt het afweersysteem bij het produceren van antilichamen, waardoor de weerstand van je dier een boost krijgt.

Een andere functie van dit aanvullend diervoeder is het behoud van soepele gewrichten stimuleren. Ook de bescherming van de ogen is een van de gunstig effect van biergist.

Een ander voordeel van dit supplement is het vermijden van vlooien en parasieten en wormen in de darm. Dit komt doordat biergist het bloed van uw gezelschapsdier onaangenaam doet smaken, zodat dit ongedierte een andere plaats zal zoeken.

Biergist wordt tevens gebruikt om duiven in goede conditie te houden.

Alles bijeen heeft dit voedingssupplement tal van eigenschappen die interessant zijn voor uw gezelschapsdier. Het zorgt enerzijds voor het onderhoud en de verzorging van uw dier en anderzijds helpt het bepaalde kwaaltjes voorkomen en verhelpen.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 9,15

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Chondroïtine

i.v.m. houdbaarheid moet dit produkt besteld worden, houd rekening

met 10 werkdagen leveringstijd.

LET OP!! Haaienkraakbeen remt de angiogenese (= vorming van nieuwe bloedvaten) en wordt daarom sterk afgeraden bij puppy’s, kittens en drachtige dieren.  

Chondroïtine wordt gebruikt om de gewrichten soepel te houden en ondersteunt het kraakbeen. Het bewegingssetlsel wordt soepeler en het gevormde kraakbeen wordt behouden. Uit deze chondroïtine wordt ook collageen gevormd, dit is een belangrijke bouwsteen van het lichaam en zorgt voor de smering van het gewricht.

Daarnaast voldoet deze suikerverbinding aan de verhoogde behoefte aan voedingsstoffen van het bewegingsapparaat bij sterke belasting en in de groeifase. Op die manier wordt het gewricht beter beschermd tegen schokken en invloeden van buitenaf.

Volgens onderzoek is gebleken dat haaienkraakbeen bepaalde chemicaliën bevat die de doorstroming ondersteunt. Dit voedingssupplement werkt in op het behoud van gezonde gewrichten. In verschillende studies is hierbij aangetoond dat haaienkraakbeen smering teweegbrengt ter hoogte van de gewrichten bij honden,katten en paarden. Door het innemen van dit voedingssupplement is uw hond, paard, kat weer in staat om op een normale manier te bewegen. 

Dit aanvullend diervoeder is ook aan te raden om gezonde gewrichten te beschermen en te versterken. Op die manier hebben factoren van buitenaf minder invloed op de beweegpunten van het lichaam en blijven ze veel langer gezond. 

De beschermende werking is meestal pas optimaal enkele weken tot maanden na het begin van inname. Na beëindiging van inname duurt het net zolang tot die werking ook weer verdwijnt. Er wordt dus aangeraden om Chondroïtine continu in te nemen, zelfs bij langdurig gebruik levert het geen risico’s en bijwerkingen op.

Dokters en dierenartsen beginnen almaar meer dit product te gebruiken voor het behoud van gezonde gewrichten omdat ze ingezien hebben dat een behandeling met Chondroïtine meer in de buurt komt van een verzorgingsmiddel dan enkel een symptoombestrijding.

LET OP!! Haaienkraakbeen remt de angiogenese en wordt daarom sterk afgeraden bij puppy’s, kittens en drachtige dieren. 

Nettogewicht: 200 gr.

€ 93,38

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Duivelsklauw

 

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Duivelsklauw verlicht gewrichtspijnen, smeert de gewrichten en ondersteunt het kraakbeen

Duivelsklauw (Harpagophytum procumbens) is een plant die oorspronkelijk voorkomt uit de woestijnachtige gebieden van Botswana in Zuid-Afrika. Daar wordt het al honderden jaren gebruikt door inheemse stammen om gewrichten soepel te houden en verschillende aandoeningen te verzorgen.

Het bovengrondse deel van de plant, hetgeen zo merkwaardig is dankzij zijn haakachtig fruit, is slechts gedurende 2 maanden per jaar zichtbaar. Gedurende de rest van het jaar trekt deze plant zich terug in de grond en leeft het dankzij de voorraden die opgeslagen zijn in de dikke wortelknollen. Het zijn dan ook deze laatste die de werkzame stoffen van de duivelsklauw bevatten. De voornaamste geneeskrachtige stof die aanwezig is in de wortel van de plant wordt harpagoside genoemd.

Duivelsklauw werd vroeger reeds gebruikt bij de traditionele kruidengeneeskunde, maar is nog steeds regelmatig van toepassing voor de smering van gewrichten. Recente studies naar de werking van duivelsklauw hebben aangetoond dat duivelsklauw wel degelijk verlichtende effecten heeft. Ook bij vermoeide ledematen kan dit kruid worden gebruikt.

De werkingskracht van duivelsklauw blijft niet enkel bij het ondersteunen van gewrichten, maar verbetert ook de eetlust, bevordert het maag-darmstelsel, geeft een verzachtende invloed op de luchtwegen en andere klachten. Dit voedingssupplement kan ook ingenomen worden bij vermoeide of stijve spieren.

Dit aanvullend diervoeder wordt veel gebruikt voor het behoud van soepele gewrichten. Het geeft ondersteuning aan de spieren tijdens bij zware belasting en houdt de gewrichten soepel.

Duivelsklauw heeft ook een preventieve werking door de kraakbeenbehoudende en ondersteunende effecten van harpagoside.

Naast het behoud van soepele gewrichten is duivelsklauw ook goed voor de doorstroming zodat je dier ook inwendig ondersteund wordt.

Kortom, duivelsklauw helpt voor het behoud van gezonde gewrichten en geeft preventief ondersteuning om de bewegingspolen van je dier gezond te houden!

Let op! Niet gebruiken bij drachtige dieren en in geval van paarden niet gebruiken op wedstrijd.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 31,17

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Flexi Life Gold

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit gecombineerd voedingssupplement is zo samengesteld dat het niet enkel de gewrichten beschermd en eventuele schade en slijtage voorkomt, maar het herstelt ook reeds aanwezige scheurtjes en dergelijke in het kraakbeen. Op die manier worden de gewrichten van je huisdier gevoed, beschermd en wordt lichte schade hersteld. 

Bij dit supplement richt men zich niet enkel op de preventie van gewrichtsproblemen, maar zal ook lichte tot matige schade hersteld worden. Het kraakbeen wordt hersteld, het gewrichtsvocht gevoed, en de rond liggende spieren verstevigd. Op die manier werkt Flexi Life Adult zowel preventief als herstellend. Dit aanvullend diervoeder bevat ook een hoge dosis vitaminen, mineralen en andere belangrijke nutriënten die het lichaam van je dier op vele andere manieren terug gezond maken.

EIGENSCHAPPEN:

-Ondersteunt de gewrichten

-Herstelt beschadigde vacht

-Bevordert de mobiliteit

Dit voedingssupplement gaat iets verder dan de Puppy Mix doordat het niet enkel gewrichtsproblemen voorkomt, maar door toevoeging van glucosamine en chondroïtine ook lichte schade van de gewrichten zal herstellen. Voor honden die al pijn ondervinden van hun gewrichtsproblemen, raden we de Platinum Mix aan.

De Flexi Life lijn is op basis van natuurproducten die in geen enkel geval schade aanrichten aan het lichaam. De ondersteunende en herstellende eigenschappen zijn pas na enkele weken tot maanden zichtbaar (afhankelijk van uw dier), doordat de concentratie in het lichaam opgebouwd dient te worden.

In deze Adult Mix is, net als in de versie Puppy Mix, biergist aanwezig. Dit ingrediënt zal in eerste instantie de gewrichten beschermen, maar zal daarnaast ook de ogen verzorgen en cataract voorkomen. Het voedt ook intensief de huid en herstelt haaruitval en een beschadigde vacht. De zuiverende en voedende werking van biergist verhelpt jeuk en geeft je gezelschapsdier weer een glanzende en gezonde vacht. Daarnaast zorgt selenium voor de bescherming tegen hart- en vaatziektes, beroerte en kanker. De eigenschap om veroudering tegen te gaan is ook een krachtig middel om gewrichtsslijtage te verminderen, en zo eventuele gewrichtsproblemen te vermijden. Een andere werking van biergist is het verhogen van de productie van antilichamen waardoor je huisdier een hogere weerstand krijgt.

Ook groenlipmossel is in dit supplement aanwezig en werkt in op de gewrichten om deze te verbeteren en gezond te houden zodat je dier op een pijnloze en natuurlijke manier kan bewegen. De gewrichten worden beschermd bij zware arbeid en hevige drukken zodat de slijtage geremd wordt. Daarnaast vertonen gekwetste en pijnlijke gewrichten door trauma een sterke tot volledige verbetering. De eigenschappen van groenlipmossel maken dat dit een zeer goede en veilige manier is om gewrichtsproblemen te behandelen en te voorkomen. 

Nog steeds gelijkaardig aan de Silver Mix is de aanwezigheid van MSM. Dit nutriënt heeft zowel preventieve als therapeutische eigenschappen om de mobiliteit te verbeteren en de pijn te verminderen. MSM heeft ook spierversterkende eigenschappen die het kapsel rond de gewrichten versterkt en die zo beter beschermd.

Het laatste gemeenschappelijke deelbestand is kurkuma, deze beschermt de chondrocyten (kraakbeencellen) tegen negatieve reacties van het lichaam rondom de gewrichten.

Glucosamine en chondroïtine (haaienkraakbeen) zijn twee bestanddelen van de Flexi Life Adult Mix die niet aanwezig zijn in de Puppy Mix. Het zijn net deze twee additieven die verantwoordelijk zijn voor de wederkerende werking van dit product. Ze zorgen voor de regeneratie van nieuw kraakbeen en botweefsel waarbij het vernieuwingsproces versnelt wordt en het gevormde kraakbeen verstevigd. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen ondersteund, hetgeen zorgt voor een goede smering van het gewricht. Deze bewegingspolen van het lichaam worden soepeler, meer schokbestendig en eventuele verdere slijtage wordt afgeremd.

De werkingen van dit voedingssupplement zorgen voor een verlichtend effect hetgeen het dier weer in staat stelt om op een normale manier te bewegen. Anderzijds helpt het ook om reeds beschadigd kraakbeen te herstellen. Hierbij worden de gewrichten ondersteund en wordt de kwaliteit van het kraakbeen aanzienlijk verbeterd.

Dit gecombineerd voedingssupplement is zo samengesteld dat het niet enkel de gewrichten beschermd en eventuele schade en slijtage voorkomt, maar het herstelt ook reeds aanwezige scheurtjes en dergelijke in het kraakbeen. Op die manier worden de gewrichten van je huisdier gevoed, beschermd en wordt lichte schade hersteld. 

GEBRUIKSAANWIJZING:

2 à 3 gr /20 kg lichaamsgewicht per dag

NETTOGEWICHT: verkrijgbaar in:

-200 gr

-1 kg

INGREDIËNTEN:

Gist

Groenlipmossel

MSM

Glucosamine

Chondroïtine uit waterdieren

Kurkuma

BESTANDDELEN:

Vocht: 2,4%

Ruw eiwit: 38,58%

Ruw vet: 0,32%

Flexi Life Forte - Verlicht de pijn en gewrichtspijn

€ 24,09

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Spirulina

i.v.m. houdbaarheidsdatum moet dit produkt besteld worden,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

 

Spirulina kan gegeven worden aan zwakke en lusteloze dieren om hen meer energie en levenslustte geven. Het ondersteunt de immuniteit en heeft een lichaamsreinigende werking. Tenslotte heeft Spirulina een positieve werking tegen verschillende soorten vrije radicalen.

EIGENSCHAPPEN:

Vitaminenbron

Geeft energie en levenslust

Ondersteunt de weerstand

Lichaamsreinigend

Geeft een positieve bijdrage aan de werking tegen vrije radicalen

Deze blauw-groene algen zijn een van de oudste levensvormen op de aarde en hebben zich reeds voor miljarden jaren perfect aangepast aan de veranderende omstandigheden. Het vindt zijn oorsprong in de cultuur van de Azteken en komt voor in verschillende delen van Zuid–Amerika en Mexico, maar vooral in de mineraalrijke meren van Midden-Afrika. 

Dit voedingssupplement heeft een zeer uitgebreid voedingsprofiel van 11 vitamines, 10 mineralen, 18 aminozuren, beta-caroteen (25x meer dan wortelen),... De positieve effecten van Spirulina zijn dus niet enkel te wijten aan de werking van de verschillende voedingsstoffen afzonderlijk, maar ook aan de combinatie ervan. Door die samengestelde werking zijn de voedingsstoffen van deze zoutwateralg makkelijker opneembaar en is het een veel betere vitaminebron dan de meeste synthetische multivitamine-supplementen. 

Spirulina heeft tal van positieve werkingen op het lichaam die de gezondheid van je hond, kat, paard of duif bevorderen. Allereerst geeft het zwakke, lusteloze dieren en dieren die tekenen van ouderdom vertonen meer energie en levenslust, maar het ondersteunt ook bij verschillende soorten inspanningen. Ook ondersteunt deze groene alg het herstel bij ziekte en dieren met een zwak immuunsysteem door hun weerstand te bevorderen. Doordat dit voedingssupplement de bloedsuikerspiegel en gewicht ondersteunt, is dit een ideaal middel om te gebruiken bij diabetespatiënten. De lichaamsreinigende werking van Spirulina stimuleert het volledige maag-darmkanaal, net als alle betrokken organen (vb. de lever). Ten slotte heeft dit aanvullend diervoeder een uitzonderlijke werking tegen verschillende soorten vrije radicalen. Het heeft niet enkel een ondersteunende functie maar ook een bestrijdende werking, waardoor reeds aanwezige vrije radicalen aangevallen worden.

Deze alg is een volwaardige plantaardige eiwitbron, bevat omega 3 vetzuren en zit boordevol anti-oxidanten. De groene kleur die veroorzaakt wordt door chlorofyl heeft een sterk ontgiftende werking op het lichaam. Spirulina zorgt dus zowel voor het reinigen en ondersteunen van het lichaam van je gezelschapsdier. Al deze eigenschappen zorgen voor de bevordering van het immuunsysteem van je hond of kat en is daardoor een krachtige energie-booster die zorgt voor een optimaal leven. 

GEBRUIKSAANWIJZING:

1à 2 gr/ 20 kg lichaamsgewicht per dag

Let op!!! Dit voedingssupplement bevat hoge gehaltes vit. A en mag dus niet toegediend worden aan drachtige dieren (bij de hond de eerste 6 weken van de dracht)!

INGREDIËNTEN:

Spirulina

BESTANDDELEN:

Ruw eiwit 57,60%

ruw as <9%

NETTO GEWICHT:

200 gram

€ 49,69

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Flexi Life Platinum

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen.

Deze Flexi Life Forte mix van de Flexi life lijn is de beste variant en heeft de sterkste werking. Het is namelijk voorzien voor dieren die al last hebben van hun gewrichten en die daar reeds pijn aan ondervinden. Dit poeder vertoont voedende, beschermende en herstellende eigenschappen maar daarbovenop worden alle functies nog eens versterkt. Het ideale voedingssupplement voor dieren die duidelijke en pijnlijke gewrichtsproblemen hebben en voor dieren op leeftijd.

Eigenschappen:

-Ondersteunend voor de gewrichten

-Herstellende werking

-Verlichting bij pijn

Dit samengesteld voedingssupplement is de beste variant van deze serie gewrichtsproducten en heeft dan ook de sterkste werking. Dit product is voorzien voor honden, katten en paarden die echt al last hebben van hun gewrichten en daar ook milde tot hevige pijn aan ondervinden. Het heeft dezelfde samenstelling als de Gold Mix met toevoeging van Harpagophytum procumbens (duivelsklauw) en Salix alba. Op die manier vertoont het niet enkel voedende, beschermende en herstellende eigenschappen, maar zijn alle functies nog eens versterkt.

Huisdieren die last hebben van hun gewrichten, reeds manken en pijn vertonen kunnen met dit product aanzienlijk verbeteren. De Flexi Life lijn is op basis van natuurproducten die in geen enkel geval schade aanrichten aan het lichaam. De herstellende en pijnverlichtende eigenschappen zijn pas na enige tijd zichtbaar (afhankelijk van uw dier), doordat de concentratie in het lichaam opgebouwd dient te worden.

Biergist, Groenlipmossel, MSM en Kurkuma zorgen voor de beschermende werking van dit product. Door de voedende en beschermende eigenschappen zal gewrichtsslijtage verminderd worden en zullen eventuele gewrichtsproblemen vermeden worden. Daarnaast helpt het ook de huid en vacht herstellen, het lichaam beschermen tegen hart- en vaatziektes, beroerte en kanker. Deze samenstelling is ideaal om gewrichtsslijtage tegen te gaan en eventuele gewrichtsproblemen te vermijden. Naast het verbeteren en het gezond houden van de gewrichten worden ze ook beschermd bij zware arbeid en tegen hevige drukken van buitenaf, waardoor verdere slijtage geremd wordt. Daarbovenop zorgen de spierversterkende eigenschappen voor een extra beschermende laag rondom de gewrichten.

Daarnaast zorgt de aanwezigheid van Glucosamine en Chondroïtine (haaienkraakbeen) voor de herstellende werking van dit product. Ze hebben buiten een voedende en beschermende werking ook herstellende eigenschappen. Ze ondersteunen de regeneratie van nieuw kraakbeen en botweefsel door het versnellen van het vernieuwingsproces en het verstevigen van het gevormde kraakbeen. De gewrichten van het lichaam worden soepel gehouden, meer schokbestendig en slijtage wordt zoveel als mogelijk afgeremd. Daarnaast vertonen pijnlijke en door trauma gekwetste gewrichten een sterke tot volledige verbetering. Deze voedingsstoffen helpen om reeds beschadigd kraakbeen te herstellen en de kwaliteit ervan aanzienlijk te verbeteren.

Samengevat is dit product ideaal voor honden, katten en paarden die reeds last hebben van gewrichtspijnen. Deze samenstelling werkt niet enkel voorkomend en ondersteunend, maar helpt ook de gewrichten herstellen en de pijn verminderen. Op die manier kan uw huisdier weer bewegen op een normale en pijnloze manier. 

GEBRUIKSAANWIJZING:

2 à 3 gr./ 20 kg lichaamsgewicht per dag

NETTO GEWICHT: verkrijgbaar in:

-200 gr

-1 kg

INGREDIËNTEN:

Gist

Groenlipmossel

MSM

Glucosamine

Chondroïtine uit waterdieren

Producten uit verwerking van Harpagophytum Procumbens (Duivelsklauw), Kurkuma, Salix alba

BESTANDDELEN:

Vocht 2,4%

Ruw eiwit 38,58%

Ruw vet 0,32%

Flexi Life Forte - Verlicht de pijn en gewrichtspijn

€ 28,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Glucosamine

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

oud rekening met 10 werkdagen levertijd.

Glucosamine voor honden is een bouwsteen van het gewrichtskraakbeen en bindweefsel wat op oudere leeftijd niet meer wordt aangemaakt in het lichaam en dus via de voeding moet worden toegediend. Glucosamine wordt voornamelijk gebruikt tegen reumatische aandoeningen, het verbeteren van de gewrichtsfuncties en het verminderen van de stijfheid.

Eigenschappen

Helpt beschadigd kraakbeen te herstellen

Smeert de gewrichten

Voldoet aan de verhoogde behoefte bij sterke belasting en in de groeifase

Glucosamine is een lichaamseigen stof en een belangrijke bouwsteen van kraakbeen en bindweefsel. Op jongere leeftijd maakt het dier dit zelf aan, maar de capaciteit om deze stof te fabriceren vermindert naarmate het dier ouder wordt. Echter de benodigde hoeveelheid blijft onveranderd, waardoor het noodzakelijk is om deze stof via de voeding toe te dienen. Als er voldoende hoeveelheden aan glucosamine in het lichaam aanwezig is, kan het helpen beschadigd kraakbeen te herstellen.

Dit voedingssupplement ondersteunt de werking van de gewrichten en verbetert de kwaliteit van het kraakbeen aanwezig in deze bewegingspolen.  Glucosamine is verantwoordelijk voor de aanmaak en het onderhoud van synoviaalvloeistof (gewrichtssmeer) dat in het gewricht aanwezig is. Op die manier wordt gezorgd voor een soepelere beweging en een betere schokbestendigheid.

Voorlopig wordt het vooral gebruikt als supplement maar de werking ervan doet eerder denken aan dat van een medicijn. Door het bevorderen van de regeneratie van het gewrichtskraakbeen pakt het direct de oorzaak van gewrichtsslijtage aan. Het herstelt krachtig de kapotte gewrichten zonder gevaarlijke bijwerkingen te induceren en zou zelfs veiliger zjin dan NSAID’s. Het wordt gemakkelijker in het lichaam opgenomen dan chondroïtine. Dit voedingssupplement wordt vooral gebruikt bij de behandeling van gewrichtsslijtage, het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het verminderen van de stijfheid. In combinatie met MSM, chondroïtine en/of vitamine C versterken ze elkaar.

Gebruiksaanwijzing:

1 gr /20 kg lichaamsgewicht per dag

Netto gewicht:

200 gr

 

 

 

€ 32,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Goji Bessen

i.v.m. houdbaarheid moet dit produkt besteld worden, houd

rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit voedingssupplement ondersteunt en bevordert een goede pigmentatie, een geconcentreerde aanwezigheid van voedingssupplementen tegen vrije radicalen, een goede weerstand, zicht en vruchtbaarheid.

Eigenschappen:

Bevordert de pigmentatie

Ondersteunt de weerstand

Bevorderen van zicht en vruchtbaarheid

Goji bessen behoren tot de groep van de supervruchten en spelen een belangrijke rol in de traditionele Chinese geneeskunde. Er is echter een verschil tussen de Chinese Goji-bessen en de oorspronkelijke Goji-bessen uit de Himalaya, die veel voedzamer en helender zijn. Deze laatste zijn de bessen die gebruikt worden in dit voedingssupplement.

De legende vertelt dat de Goji-bessen ontdekt zijn door een dokter gedurende zijn studie naar een oude samenleving in een afgelegen gebied van de Himalaya. Hij ondervond dat sommige leden van deze samenleving in uitstekende gezondheid waren en ouder werden dan 100 jaar. Ze hadden geen grijs haar en hadden nog nooit tanden verloren. Uiteindelijk merkte hij op dat al deze eeuwenaren vlakbij waterbronnen leefden die rondom rond begroeid waren met Goji-bes klimplanten. Als deze bessen rijp genoeg waren, vielen ze in het water van de bron. De nutriënten aanwezig in de Goji-bes losten op in het water dat vervolgens gedronken werd door de nabije bewoners. Het werd duidelijk dat de bessen iets aan het water toevoegden dat ervoor zorgde dat wie ervan dronk kerngezond werd en een rijpe leeftijd behaalde.  

Ze worden verwerkt in tal van medicijnen maar kunnen ook perfect voor dagelijks gebruik toegediend worden. Deze bes is rijk aan vitaminen (4000 x meer Vit. C dan in een sinaasappel), mineralen, anti-oxidanten ( 400x meer dan in een sinaasappel), aminozuren en tal van andere belangrijke voedingsstoffen. Goji bessen bevatten 19 verschillende (!) aminozuren waarvan 8 essentiële die door de voeding dienen opgenomen te worden. Er zijn maar liefst 21 verschillende sporenelementen in deze bes aanwezig : zink, ijzer, koper, calcium, selium, geranium, fosfor, etc... Velen van deze sporenelementen zijn belangrijk om een goede, diepe pigmentatie te bevorderen. De béta-caroteen hier aanwezig is hoger dan deze aanwezig in dezelfde hoeveelheid wortelen. Goji bessen bevatten Vit. B1, B2, B6, C, E.

Door de overvloedige en geconcentreerde aanwezigheid van anti-oxidanten wordt het lichaam gecorrigeerd tegen ziekteverwekkers en vrije radicalen, die lichaamscellen aantasten en reacties aangaan met het DNA in de celkern. De in grote hoeveelheid aanwezige polysacchariden hebben een bevorderend effect op de celvernieuwing en helpen oudere dieren actief en lenig te blijven. Ze behoren tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen en houden het lichaam jong en soepel. Dezelfde stof zorgt voor een goed ondersteund immuunsysteem en weerstand. De aminozuren die in de Goji-bes aanwezig zijn versterken dit effect doordat ze de werking van de witte bloedcellen tot driemaal verhogen.

Dit voedingssupplement bevat belangrijke bestanddelen die beschadigd DNA kunnen herstellen en een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten. Goji bessen bevatten 18 aminozuren en 21 mineralen, beta-sisterol (ontstekingsremmer), linolzuur (onverzadigd omega-6-vetzuur), germanium,… Deze laatste stof wordt zelden in voeding teruggevonden en is een belangrijk onderdeel bij de bestrijding van kanker. Beta-caroteen en zijn twee anti-oxidanten zijn rijkelijk aanwezig in deze bessen. Ze zorgen voor de bescherming en reiniging van de ogen en het netvlies, waarbij het zicht wordt bevorderd.

Dit aanvullend diervoeder heeft ook een bevorderend effect op de lever, de nieren, koorts, hoest en astmatische klachten. Wanneer het lichaam van je dier in optimale conditie is, zal het zich beter in zijn vel voelen. Het is dus belangrijk om via de voeding het lichaam van je dier in balans te brengen.

Goji-bessen kunnen ook een bevorderende werking hebben op de vruchtbaarheid.

Dit aanvullend diervoeder heeft een rustgevend effect waardoor je dier beter en dieper zal kunnen slapen en daardoor overdag dus ook meer energie zal hebben.

Kortom: goji-bessen hebben tal van bevorderende effecten op het lichaam dankzij de aanwezige voedingsbestanddelen die in gewone voedingsmiddelen niet altijd aanwezig zijn en zeker niet in dezelfde hoeveelheden. Dit voedingssupplement is dus het ideale middel om het lichaam van je hond, kat, duif of paard te ondersteunen, en jong en soepel te houden.

Gebruiksaanwijzing:

1 gr./20 kg lichaamsgewicht per dag

Netto gewicht:

200 gr

Ingrediënten:

Goji bessen

 

€ 48,95

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Groenlipmossel 100% puur

i.v.m. houdbaarheis is dit produkt niet op voorraad en moet er rekening gehouden worden met levertijd ong 10 werkdagen

Groenlipmossel 100%: Immuunsysteem verhogen, bescherming huid

Groenlipmosselextract is een traditioneel voedingssupplement uit de Nieuw – Zeelandse wateren. Groenlipmossel is rijk aan glucosamines, chondroïtines, marine lipiden, vetzuren, vitaminen en mineralen en wordt vooral gebruikt om de gewrichten soepel te houden. Dit extract, dat een veel breder spectrum heeft aan nutriënten dan om het even welke plant op aarde, werkt in op de ondersteuning van de gewrichten om zo je gezelschapsdier op een natuurlijke en pijnloze manier te laten bewegen. Het Groenlipmossel extract is een goed middel voor dieren die gevoelig zijn voor overbelasting van de gewrichten bij zware arbeid en hevige druk. Zelfs pijnlijke en gekwetste gewrichten door trauma (ongeval,…) kunnen met dit voedingssupplement terug soepele gewrichten worden.

In de voorbije jaren is door dierstudies aangetoond datgroenlipmossel meer effect zou hebben dan vetzuursupplementen. De werking van dit extract zou nagenoeg gelijk zijn aan de werking van de alom bekende NSAID’s (niet steroïdale ontstekingsremmers), maar is een veiliger alternatief doordat het in tegenstelling tot de geneesmiddelen geen nadelige bijwerkingen heeft. Het is dus pijnstillend en een zeer goede en veilige manier om de gewrichten te smeren.

Er is geen betere manier om de huid en het lichaam van binnenuit te voeden dan via de voeding. Groenlipmosselpoeder voedt en verzorgt de huid en de vacht, wat resulteert in een gezondere uitstraling van je hond of kat . De gezondheid is niet enkel uitwendig zichtbaar, maar heeft ook inwendig een groot positief effect! Zo zorgt dit extract ervoor dat de doorstroming ondersteund wordt, hetgeen resulteert in de ondersteuning van het spierstelsel.  Dit supplement is dus geschikt om de conditie van dieren te verbeteren. 

Door al deze waardevolle nutriënten in dit voedingssupplement wordt het afweersysteem verbeterd. De resistentie tegen zowel virale als bacteriële infecties wordt verhoogd en de aanmaak van antilichamen tegen schadelijke lichaamsvreemde stoffen wordt sterk gestimuleerd. 

Het is echter noodzakelijk om groenlipmossel als voedingssupplement te nemen als men van hun voordelen wil genieten, aangezien deze mossels hun nutritionele waarde zeer snel verliezen bij koken en/of invriezen. Daarom is het rauw opnemen of innemen van een voedingssupplement met groenlipmossel de enige mogelijkheid om deze waardevolle effecten ervan te verkrijgen.

Nettogewicht: 200 gr.

€ 50,78

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Kurkuma

i.v.m. houdbaarheid is dit product alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

 

 

 Kurkuma heeft als eigenschap een beschermende werking te hebben tegen vrije radicalen en werkt bevorderend voor diabetespatiënten.

EIGENSCHAPPEN:

Anti-oxidant

Tegen vrije radicalen

Kurkuma, ook wel Indische geelwortel genoemd, wordt gemaakt van de wortel van de plant Curcuma longa en is het voornaamste ingrediënt in kerrie. Het ‘heilige poeder’ zoals het in India genoemd wordt, werd al eeuwenlang gebruikt om wondes te genezen, infecties tegen te gaan en om andere gezondheidsproblemen op te lossen. Maar sinds kort zijn er erkende studies die aangeven hoe kurkuma nu precies werkt. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stof de werking van geneesmiddelen beïnvloedt en beschermt tegen vrije radicalen. Curcumine is hierbij de belangrijkste actieve stof in kurkuma en heeft een bijzonder geneeskrachtige werking, aangetoond door onderzoek aan de Rhodes universiteit in Zuid-Afrika.

De actieve stof curcumine heeft de eigenschap zich te binden aan zware metalen en verhindert op die manier dat deze metalen schade aanrichten aan het lichaam van je hond of kat. Een voorbeeld daarvan is het verhinderen van de vorming van plaques (opstapeling van zware metalen in de hersenen) om een blijvende hersenfunctie te garanderen. Een andere functie van curcumine is het bevorderen van de hergroei van zenuwcellen, die uitlopen tot in de kleinste puntjes van het lichaam, en regressie ervan tegengaan. Deze beide eigenschappen samen leiden ertoe dat zowel de hersenen als de rest van het lichaam beter functioneren met een minimum aan achteruitgang (bij mensen vermindert het de kans op Alzheimer).

Recent onderzoek heeft aangetoond dat curcumine verschillende soorten vrije radicalen kunnen aanzetten tot apoptose (cellulaire zelfmoord), zonder de normale en gezonde cellen te beschadigen. Deze actieve stof zou ook de vermenigvuldiging en verspreiding van vrije radicalen tegengaan. Curcumine kan bepaalde bacteriën die zeer schadelijk kunnen zijn voor het lichaam van je gezelschapsdier doden en kan zelfs de werking van sommige antibiotica versterken, waardoor de moeilijker te bestrijden bacteriën, zoals Stafylococcus aureus toch vatbaar worden voor de bacteriedodende middelen. De actieve stof in Kurkuma heeft ook de eigenschap om vermenigvuldiging van virussen te remmen, waartoe slechts weinig geneesmiddelen in staat zijn. Door deze wonderbaarlijke eigenschap kan het de genezing of de remming van bepaalde ziektes sterk in de hand kan werken. (vb. HIV, HPV (veroorzaakt baarmoederhalskanker),…). Ook heeft curcumine een antioxiderende werking en vangt hierbij vrije radicalen op die op moleculaire schaal grote schade kunnen aanrichten aan het lichaam. Door deze werking wordt veroudering geremd en de kans op kanker bij je hond, kat of paard sterk verminderd. In verschillende studies werd aangetoond dat curcumine ook een effect heeft op dieren met diabetes. Deze actieve stof zou namelijk het suikergehalte in het bloed verlagen en ook het gewicht meer op peil brengen, wat zorgt voor een lagere belasting op de gewrichten. In 2010 heeft de universiteit van Luik gegevens verzameld om de biologische effecten van curcumine op de chondrocyten (kraakbeencellen) in de gewrichten te evalueren. Hierbij zouden de chondrocyten door het gebruik van curcumine, beschermd worden tegen katabole effecten van de rondomliggende lichaamsreacties. Door het tegengaan van botontkalking kan curcumine ook reuma en botverzwakking tegengaan en voorkomen, waardoor je gezelschapsdier zonder problemen of pijn kan bewegen.

In de loop der jaren werden al heel wat studies uitgevoerd om de veiligheid, farmacokinetiek en de doeltreffendheid van curcumine te evalueren en hierbij werd aangetoond dat zelfs bij regelmatig gebruik, in hoge dosis en gedurende relatief lange perioden geen enkel toxisch risico inhoudt voor de gezelschapsdieren. Al deze gezondheidsbevorderende effecten zorgen voor een gezond lichaam die goed onderhouden wordt, hetgeen leidt tot een levensverlengende eigenschap.

GEBRUIKSAANWIJZING:

1 gr /20 kg lichaamsgewicht per dag

NETTO INHOUD:

200 gr

1 kg

INGREDIËNTEN:

Kurkuma

€ 13,38

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

MSM 100% puur

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar, houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

 

 

 MSM heeft zeer goede werkingseigenschappen die de mobiliteit verbeteren en de gewrichten beschermen. Ook een vermindering van allergische reacties op pollen, het verminderen van parasitaire infecties, het versterken van haar, huid en nagels, voor een spierherstellende werkingen een verlaagd risico op kanker zijn gewenste bijwerkingen van MSM.

EIGENSCHAPPEN:

Herstelt de spieren

Verbetert de mobiliteit

Methyl-sulfonyl-methaan is een organische stof die van nature voorkomt in alle levende organismen. Echter deze concentratie daalt met de leeftijd alsook de aanmaak ervan. Te lage concentraties van deze lichaamseigen verbinding zorgen immers voor lichamelijke klachten bij je hond of kat zoals vermoeidheid, depressies, gevoeligheid voor lichamelijke en geestelijke stress in combinatie met degeneratie van de gewrichten. Het is dus uiterst belangrijk om het gehalte aan MSM in het lichaam van je dier voldoende hoog te houden.

Ook de vermindering van allergische reacties op pollen, het verminderen van parasitaire infecties, het versterken van haar, huid en nagels, de spierherstellende werking en het verlagen van het risico op kanker zijn gewenste bijwerkingen van MSM. Ook zou het de zuurstofwisseling en transport in het lichaam verbeteren waardoor het energiepeil stijgt, daarom is het wel aangeraden dit niet ’s avonds te geven.

Bij gecombineerd gebruik van zowel MSM als glucosamine verkrijgt men een versterkt effect. Dit zorgt voor een snellere ontzwelling en een verbeterde functie van de gewrichten. De werking die deze stoffen samen bekomen is veel sterker dan de werking van beide voedingssupplementen afzonderlijk.

Let wel op! MSM ontgift het lichaam, dus als u ermee begint, moet u dit gradueel opbouwen. 

GEBRUIKAANWIJZING:

1 gr /20 kg lichaamsgewicht per dag

NETTO GEWICHT:

200 gr

1 kg

INGREDIENTEN:

MSM

€ 18,02

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

NRJ

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

 

 

De gecombineerde werking van alle voedingsstoffen samen zorgen voor een toegenomen energieniveau en een beter uithoudingsvermogen bij je huisdier. Het biergist zorgt voor een verbeterde opname van alle voedingsnutriënten aanwezig in de voeding. Het druivensuiker en de spirulina zorgen voor directe energie. Daarnaast zorgen Goji-bessen voor de optimale verdeling van die energie over het lichaam. Tijdens eventuele extra inspanning zal spirulina de spieren en gewrichten van uw dier beschermen.

EIGENSCHAPPEN:

Voor groter uithoudingsvermogen

Meer levenslust

Meer energie

Betere recuperatie

NRJ is een aanvullend diervoeder dat het energieniveau van je hond, kat, paard, duif verhoogt en het lichaam beschermt bij intensieve inspanning. Deze voordelen zijn te danken aan de verschillende nutriënten die aanwezig zijn in dit poeder.

Het druivensuiker aanwezig in dit voedingssupplement is een natuurlijke vorm van glucose en is een bepaalde vorm van koolhydraten die door het lichaam het snelst opgenomen wordt. Op die manier wordt het energieniveau van je dier snel terug op peil gebracht en worden de reserves ter hoogte van de spieren terug aangevuld met energie. Anderzijds zorgt het ook voor de nodige hoeveelheid eiwitten en voedingsstoffen om de spieren na inspanning terug te herstellen.

Spirulina is een ingrediënt die tal van positieve werkingen heeft op het lichaam van je huisdier. Het geeft zwakke en lusteloze dieren meer energie en levenslust, maar het ondersteunt ook bij verschillende soorten van inspanning. Het is een energiebooster die niet alleen zorgt voor directe, maar ook voor langdurige energie.

De in NRJ toegevoegde Goji-bessen hebben een gunstige invloed op hart- en bloedvaten wat zorgt voor een betere verdeling van de energie in het lichaam. Ook wordt het lichaam intensief gevoed om het opnieuw in balans te brengen. Door de combinatie van dit nutriënt dat zorgt voor een diepe en vaste slaap en spirulina en druivensuiker, die zorgen voor een verhoogd energieniveau, zal je dier overdag opgewekter en energievoller zijn.

De hoge hoeveelheid aan vitamine B in biergist bevordert de darmwerking en zorgt voor een vlotte vertering wat leidt tot een optimale stoelgang. Op die manier heeft je dier een betere nutriëntenopname en voelt hij zich minder futloos. De andere bestanddelen van biergist voeden en verzorgen de huid intensief waardoor je dier een glanzende en gezonde pels krijgt. Ook de gewrichten worden beschermd om artritis tegen te gaan en ondersteunen de bewegingspolen tijdens activiteiten.

De gecombineerde werking van alle voedingsstoffen samen zorgen voor een toegenomen energieniveau bij je kat, duif, paard, hond. Het aanwezige biergist zorgt voor een verbeterde opname van alle voedingsnutriënten aanwezig in de voeding, waaronder energie, die geleverd worden door druivensuiker en spirulina. Goji-bessen zorgen dan weer voor de optimale verdeling van die energie over het lichaam, waarbij de gewrichten en dergelijke door spirulina beschermd worden.

GEBRUIKSAANWIJZING:

2 à 3 gr/20 kg lichaamsgewicht per dag

INGREDIËNTEN:

Biergist

Dextrose

Gojibessen

Spirulina

BESTANDDELEN:

Vocht: 2,4%

Ruw eiwit: 24,16%

Ruwe as: <0,9%

Suikers: 39,8%

NETTO GEWICHT:

200 gram

€ 16,01

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

OMEGA Gemengd Vloeibaar Schapenvet

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Dit schapenvet rijk aan omega 3 en 6 vetzuren legt een beschermingslaag op de darmwand van je dier die schadelijke en irriterende stoffen tegenhoudt en de opname van belangrijke nutriënten bevordert. Op die manier worden voedselallergieën tegengegaan, wordt de darmflora ondersteunt, huidproblemen opgelost en het immuunsysteem verhoogt.

EIGENSCHAPPEN:

Rijk aan omega 3 en 6 vetzuren

Ondersteunt de spijsvertering

Ondersteunt de darmflora

Immuunsysteem verhoogt

Verbetert de vruchtbaarheid

Kan verlichting bieden bij allergieën

Dit voedingssupplement op basis van schapenvet, zonnebloemolie en lijnzaadolie heeft een sterk bevorderende werking op de darmflora. Het beschermt het lichaam tegen schadelijke bacteriën zonder de lichaamseigen bacteriën van je paard, hond, kat, duif te beïnvloeden. Er wordt als het ware een soort filmlaagje op de darmwand gelegd die het slijmvlies beschermt tegen irriterende voedingsstoffen. Dit is een zeer gunstige werking bij honden die overgevoelig reageren op bepaalde voedingsbestanddelen en zelfs allergische reacties vertonen. De vele huidproblemen die met deze allergieën gepaard gaan zoals haaruitval, kale plekken, schilfering,… worden op deze manier ook verholpen. Uw huisdier krijgt weer een gezonde en glanzende vacht! Het gaat zelfs zo ver dat door de beschermende werking van het schapenvet ook diarree door een voedselallergie of door een bacteriële infectie op de darmen kan voorkomen en verholpen worden. Naast het beschermen tegen schadelijke en irriterende voedingsstoffen zorgt schapenvet ook voor een betere opname van de nodige nutriënten. Dit heeft een positieve invloed op de gezondheid en de weerstand van je gezelschapsdier.

Dit vloeibaar schapenvet voor hond, kat, paard en duif is rijk aan omega 3- en omega 6-vetzuren die een sterk bevorderende werking hebben op de gezondheid van je huisdier. Deze essentiële vetzuren kan een hond, paard, kat, duif niet zelf aanmaken en zijn dus zeer noodzakelijk in hun voeding. De omega 3 vetzuren, aanwezig in lijnzaadolie, verminderen de kans op hartritmestoornissen en hebben een jeukstillend effect. Daarnaast zorgen de in zonnebloemolie aanwezige omega-6 vetzuren voor een versterkt immuunsysteem. De vetten die aangemaakt worden met deze vetzuren verminderen ook groei- en voortplantingsstoornissen en zijn essentieel voor een gezonde huid en vacht.

Dit aanvullend diervoeder is rijk aan vitamine E en stimuleert de vruchtbaarheid doordat het de zaadcelkwaliteit van de mannelijke dieren aanzienlijk verhoogt. Ook bij vrouwelijke dieren verhoogt het aantal vruchtbare eicellen per bronst en is er meer kans op bevruchting.  Een tekort aan vitamine E kan zorgen voor afwijkingen en gebreken bij de jongen, daarom is het noodzakelijk het lichaamsgehalte van deze vitamine voldoende hoog te houden.

De in het voedingssupplement aanwezige lecithine zorgt voor een betere verteerbaarheid en opname van vetten en oliën en zo ook voor een verhoogde omega-3 en omega-6 vetzuur opname. Het bevordert de opbouw van allerhande lichaamscellen en heeft op die manier een begunstigende werking op het herstel en het onderhoud van het lichaam van je huisdier.

Ook bij duiven heeft vloeibaar schapenvet een uitstekende werking. Door de lichaamsondersteunende werking verbetert de gewrichtsfunctie bij het vliegen. De stimulerende werking op de ontwikkeling van de hersenen van de duiven zorgt voor een hogere geheugencapaciteit. Anderzijds zorgen deze vitaminen en mineralen voor een mooi verenkleed en ondersteunen ze een gunstige werking van hart en bloedvaten. Op die manier heeft het ook een positieve invloed op de vruchtbaarheid en de ontwikkeling van de jonge duiven, doordat het de groeiende cellen ondersteunt.

Kortom, dit  schapenvet zorgt er niet alleen voor dat je paard, hond, kat of duif er gezond uitziet, maar ook vanbinnen gezond is!

GEBRUIKSAANWIJZING:

Honden en katten: 1 koffielepel/ dag/ 10 kg lichaamsgewicht

Paarden: 30ml / dag /  500kg lichaamsgewicht

INGREDIËNTEN:

Zonnebloemolie

Schapenvet

Druivensuiker

Lijnzaadolie

E. Ros

Lecithine

BESTANDDELEN:

Ruw eiwit: 0,6%

Ruw vet: 97,3%

Ruwe celstof: <0,3%

Ruw as: 0,2%

VOLUME:

0,5 L

1 L

5 L

 

 

€ 16,64

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Salix Alba

i.v.m. houdbaarheid is dit produkt alleen op bestelling leverbaar,

houd rekening met 10 werkdagen levertijd.

Salix alba

Salix alba kan gebruikt worden voor het behoud van soepele gewrichten en kraakbeen.

LET OP!! Dit product mag niet gegeven worden aan moederdieren tijdens lactatie.

De schietwilg is een boom uit de wilgenfamilie en wordt vaak teruggevonden in de Benelux. De werkzame stof van deze plant is vooral aanwezig in de bast van 2 à 3 jaar oude takken die in de lente, wanneer de sapstroom op gang komt, worden geschild.

Dit voedingssupplement bevat de originele en natuurlijke vorm van aspirine maar is milder voor de maag en ondersteunt de doorstroming. Dit product wordt al decennialang gebruikt om pijn te verminderen. Ook zouden koorts en ontstekingen kunnen afnemen.

Salix Alba is een uitstekend supplement voor de verlichting van overbelaste gewrichten in lichte tot matige gevallen. Vooral als het gaat om acute en chronische aandoeningen heeft dit voedingsbestanddeel een groots effect. Salix Alba is te gebruiken bij vermoeide spieren en ledematen. Daarnaast ook bij traumatische letsels of postoperatieve pijn.

Dit voedingsbestanddeel is een natuurlijk ingrediënt en hierbij bestaat de mogelijkheid dat de tijd tussen inname en inwerking groter is. Anderzijds kan het wel langdurig ingenomen worden zonder bijwerkingen. Dit is dus het ideale middel om te gebruiken bij chronische aandoeningen.

Door een gebrek aan studies is het best Salix Alba te vermijden gedurende de dracht.

LET OP!! Niet geven aan het moederdier tijdens de lactatie, dit kan voor huiduitslag zorgen bij de zuigelingen. 

Nettogewicht: 200g.

 

€ 23,13

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Flexi life Junior

Het Flexi Life Puppy voedingssupplement is het basisproduct van deze reeks en dient om de gewrichten van uw dier te voeden en preventief te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door die vroegtijdige preventie wordt de kans op gewrichtsproblemen enorm verkleind en worden de gewrichten en spieren van uw huisdier van begin af aan beschermd bij beweging en tijdens training. Daarnaast worden de vitaminen, mineralen en andere nutriënten in het lichaam aangevuld.

EIGENSCHAPPEN:

voedt en beschermt de gewrichten

geeft de weerstand een boost

herstelling van de spieren

behouden van sterke botten

vertraagt slijtageproces

Dit voedingssupplement is het basisproduct van deze reeks en dient om de gewrichten van uw dieren te voeden en preventief te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door die vroegtijdige preventie wordt de kans op gewrichtsproblemen enorm verkleind.

De Flexi Life lijn is op basis van natuurproducten die in geen enkel geval schade aanrichten aan het lichaam. De voedende en ondersteunende eigenschappen zijn pas na enkele weken tot maanden zichtbaar (afhankelijk van uw dier), doordat de concentratie in het lichaam opgebouwd dient te worden.

Biergist is een van de nutriënten die de gewrichten beschermt, maar daarnaast verzorgt het ook de ogen waardoor het cataract voorkomt. Een andere eigenschap van biergist is het intensief voeden van de huid en zo haaruitval en een beschadigde vacht te herstellen. De zuiverende en voedende werking van dit nutriënt verhelpt jeuk en geeft je gezelschapsdier weer een glanzende en gezonde vacht. Biergist bevat ook selenium waardoor het een belangrijke rol speelt bij de bescherming tegen hart- en vaatziektes, beroertes en kanker. Dit is een krachtig middel om veroudering tegen te gaan en dus ook de gewrichtsslijtage. Het immuunsysteem wordt geholpen in de productie van antilichamen waardoor de weerstand van je huisdier een boost krijgt.

Een ander bestanddeel van Flexi Life Puppy is groenlipmossel. Dit werkt in op de gewrichten om deze te verbeteren en gezond te houden zodat je gezelschapsdier op een natuurlijke en pijnloze manier kan bewegen. Het beschermt de gewrichten van je gezelschapsdier bij zware arbeid en hevige drukken. Zelfs gekwetste en pijnlijke gewrichten door trauma vertonen een sterke tot volledige verbetering. De werking van Flexi life Puppy is een veilig alternatief voor geneesmiddelen doordat het geen nadelige bijwerkingen heeft. 

Een volgende nutriënt is MSM en ook dit heeft zeer goede werkingseigenschappen tegen reumatische aandoeningen. Het heeft zowel preventieve als therapeutische eigenschappen om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Doordat MSM ook de spieren herstelt en verstevigt worden de gewrichten beter gedragen en dus ook beter beschermd.

Het laatste ingrediënt is dit voedingssupplement is kurkuma, dit beschermt de chondrocyten (kraakbeencellen) tegen bepaalde effecten van de rondom liggende lichaamsreacties. Deze stof kan ook reumatische aandoeningen en botverzwakking tegengaan.

Al deze bestanddelen die een positieve invloed hebben op de gewrichten worden in dit voedingssupplement samengevoegd om een ondersteunende en beschermende functie uit te oefenen op de gewrichten. Op deze manier vertraagt het slijtageproces van de gewrichten en voorkomt men zoveel mogelijk de kans op gewrichtsproblemen.

Flexi Life Puppy helpt de kans op gewrichtsproblemen te verkleinen.

GEBRUIKSAANWIJZING:

2 à 3 gr./10 kg lichaamsgewicht per dag

NETTOGEWICHT: verkrijgbaar in

-200 gr

-1 kg

INGREDIËNTEN:

Gist

Groenlipmossel

MSM

Kurkuma

Vitamine C

BESTANDSDELEN:

Vocht: 3%

Ruw eiwit: 36,2%

Ruw vet: 0,52%

€ 19,60

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Recup Max

Recup +

Helpt het lichaam herstellen

Ondersteunt de zwangerschap en lactatie

Ondersteunt spieren en gewrichten

Bevordert de algemene gezondheid

Dit voedingssupplement helpt uw hond te recupereren tijdens een lastige periode : zwangerschap, lactatie, herstel na operatie of een ander fysiek trauma…

Omdat een zwangerschap een ingrijpende gebeurtenis is voor het lichaam, kunt u dit product al aan uw teefje geven wanneer de loopsheid begint, en dit doorlopend gedurende de zwangerschap én tijdens de lactatie. Het bevordert een goede dracht en een gemakkelijke lactatie. Eens de pups van de moederteef weg zijn zullen de baarmoeder en tepels ook beter herstellen.

Recup + toedienen aan uw hond bij het herstel na een fysiek trauma draagt bij tot een sneller en beter herstel. Dit product mag zonder probleem langdurig gegeven worden, ook in combinatie met de eventuele medicijnen.

Honden die herstellende zijn van een operatie, zullen merkelijk sneller genezen mét betere resultaten. Het product ondersteunt en voedt spieren en gewrichten, bevordert de algemene gezondheid en houdt uw dier sterk en gezond, ook in stressvolle situaties!

Zwarte bes

De zwarte bes is een belangrijk bestanddeel van dit product.

Volgens onderzoeken door de Scottish Crop Research Institute staat de zwarte bes op nummer 1 als het gaat om antioxidanten. De zwarte bes is niet enkel ideaal als culinaire lekkernij, maar ook een bewezen medicinale plant. In de 18e eeuw werd er door een abt in het klooster van Dijon gezegd dat zwarte bessen garant staan voor een eeuwige jeugd.

De zwarte bes helpt om de ouderdomsziekte reuma te voorkomen en vermindert de bijhorende klachten. Het zou de werking van de lever, alvleesklier, milt en nieren stimuleren.

De zwarte bes bevat het essentiële vetzuur Alfa-linoleenzuur. Dit vetzuur komt voor in sommige plantaardige olieën. Het is een omega-3 vetzuur wat in het lichaam onmisbaar is voor de ogen, hersenen, het gehoor en het hart. In de zaadjes van de zwarte bes bevindt zich gamma-linoleenzuur. Deze stof werkt vaatverwijdend, tromboseremmend en bloeddrukverlagend.

De effecten van de zwarte bes zijn niet min:

Het is immuunstimulerend, bestrijdt bacteriële infecties en is bloedsuikerregelend. Daarenboven is het roborans (aansterkend), urinezuurdrijvend en vasoprotectief (versterkt zwakke haarvaten en vaatwanden) en voorkomt bloedingen.

GEBRUIKSAANWIJZING:

1 maatlepel / 10kg lichaamsgewicht / dag

NETTOGEWICHT:

200 gr

1 kg

INGREDIËNTEN:

Biergist

Rijstmeel

MSM

Gedroogde algen

Plantaardige olie

BESTANDDELEN:

Vocht: 1,5%

Ruw eiwit: 35,06%

Ruw vet: 1,62%

Ruwe celstof: 1%

Ruwe as: 2,28%

€ 27,10

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Lookpoeder

-Verzacht reumatische pijnen en artrose

-Vermindert de impact van stress

-Werkt cholesterolverlagend

-Verbetert de bloedsomloop

-Verzacht spier- en gewrichtspijnen

-Helpt diarree voorkomen

-Helpt luchtwegaandoeningen te verhelpen

-Helpt bacteriële infecties te voorkomen

Look dankt haar eigenschappen aan de omzettingen in het lichaam van alliine in allicine, het eigenlijke actieve bestanddeel. Van look is geweten dat die een bloeddrukverlagende werking door vasodilatatie heeft, en om zijn cholesterolverlagende (LDL) werking.

Look beschermt onze aders en slagaders door de stroperigheid van het bloed te verminderen en zodoende het risico op het dichtslibben van de slagaders te verlagen. 

Look is ook gunstig voor de werking van het hart.

Knoflook zit barstensvol vitamines B1, B6 en C en de mineralen seleen, mangaan, fosfor, calcium en koper. Hierdoor heeft dit voedingsmiddel een heel positieve werking op het immuunsysteem en er mag zelfs van gezegd worden dat er een medicinale werking is tegen diverse ziekten en aandoeningen.

Doordat look een onaangename smaak geeft aan het bloed, worden aanvallen van parasieten zoals teken, wormen e.d. voorkomen.

€ 8,80

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Animavital omega vetzuren complex

Animavital omega vetzuren complex 250ml

Het OMEGA vetzuren complex (omega 3 en omega 6) zorgen voor het verkrijgen van een gezonde huid en gezonde slijmvliezen. De gewrichten en spieren zullen soepeler worden, het immuunsysteem wordt aangesterkt, men kan er een goede hersenfunctie en bloedcirculatie mee verkrijgen en het prestatievermogen verbeterd.

EIGENSCHAPPEN:

 • Gezonde huid en slijmvliezen
 • Soepele gewrichten en spieren
 • Sterker immuunsysteem
 • Goede bloedcirculatie
 • Goede hersenfunctie
 • Beter prestatievermogen en genoeg energie

Het omega vetzuren complex is zeer goed om de omega-3-vetzuren aan te vullen. Het bevat diepzeevisolie van hoogwaardige kwaliteit met de vetzuren EPA en DHA. De diepzeevisolie is toxicologisch zeer zuiver met een uitzonderlijk lage concentratie aan PCB’s, dioxine en zware metalen (zoals lood, kwik,…). Hiernaast wordt ook onder  de vorm van teunisbloemolie (Oenothera biennis), het omega-6 vetzuur gammalinoleenzuur aangeleverd. Om voor een goede werking te zorgen van deze vetzuren is er een hoge concentratie aan natuurlijk vitamine E aanwezig.

Wat is nu juist het belang van deze essentiële vetzuren? Een aantal vetzuren vervullen een vitamineachtige rol. Aangezien deze vetzuren niet zelf door het dier kunnen worden aangemaakt, dienen ze zeker via de voeding toegediend te worden en wordt aan deze de naam “essentiële” vetzuren gegeven. Hiertoe behoren 2 grote groepen: de omega-3 en omega-6 vetzuren. Wanneer deze alletwee in voldoende hoeveelheid in het lichaam aanwezig zijn dan is dit een goede balans voor bovenstaande eigenschappen.

Wat zijn nu juist die vetzuren? Omega-3-vetzuren hebben als “stamvetzuur” alfalinoleenzuur. Dit vetzuur zit ondermeer in grassen, lijnzaad, walnoten en pompoenpitten. In het lichaam dient dit vetzuur nog te worden omgezet tot EPA (eisocosapentaeenzuur) of DHA (docosahexaeenzuur) om dan zo de nodige weefselhormonen te kunnen maken.

Het stamvetzuur van omega-6 vetzuren is linolzuur. Dit vetzuur zit in granen, maïs, zonnebloem ,… Dit vetzuur dient dan nog omgezet te worden tot gammalinoleenzuur om daaruit weefselhormonen te kunnen maken.

De weefselhormonen die dan worden gemaakt (prostaglandines 1 en 3) zullen samen instaan voor de hoger beschreven functies. Belangrijk om weten is dat de stamvetzuren niet makkelijk worden omgezet tot de vetzuren waaruit de weefselhormonen kunnen worden aangemaakt. Het is dus aangeraden om een vetzuursupplement met EPA en DHA te gaan toedienen.

Er dient steeds een balans te zijn tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. In het lichaam van de dieren is e vaak een verstoorde balans. Dit komt doordat de groene voeding afneemt en de granen- en korrelvoeding toeneemt. Op deze manier is er meer omega-6 aanwezig dus dient men in het voedingssupplement vooral omega-3 te gaan voorzien. Zo wordt het omega vetzuren complex voorzien van een 3:1 verhouding.

De vitamine E mag zeker niet ontbreken in deze samenstelling. Aangezien omega-3 en omega-6-vetzuren onverzadigde vetzuren zijn en dus vrij onstabiel zijn en makkelijk kunnen oxideren, waardoor hun goede werking verloren gaat, moet vitamine E zeker aanwezig zijn. Zo werd er dus 5% natuurlijke vitamine E (d-alfatocoferol)  voorzien en niet het minder werkzame synthetische E vitamine. Het vitamine E zorgt niet alleen om de degeneratie van de vetzuren tegen te gaan  maar is ook een extra bron aan vitamine E voor het dier. Zo zal de stofwisseling, samen met de extra aangebrachte vetzuren, ondersteund worden. Het energiepeil zal verbeteren en er zal een bijdrage worden geleverd tot het verkrijgen van gezonde celmembranen.

GEBRUIKSAANWIJZING:

 • ½ koffielepel tot maximaal 2 koffie lepels per dag per 10 kg lichaamsgewicht

NETTO INHOUD:

 • 250 ml

€ 20,29

 • 2,5 kg
 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1

Musclo Canino

Musclo Canino

Gerichte verzorging van de spieren

Ideaal voor zeer actieve honden

Vermindert verzuring en spierkrampen

Ondersteunt na zwangerschap, operatie of kwetsuur

Dit voedingssupplement is gericht op het onderhouden en ondersteunen van de spiercellen. Het is een complete aanvulling (geen vervanging!) bij de dagelijkse voeding die de nadruk legt op de noden van de spieren. Dit gebeurt voornamelijk op basis van vitaminen, sporenelementen, aminozuren en goed opneembare eiwitbronnen zoals erwteneiwit. Daarbij komt nog een goede dosis magnesium, een mineraal dat bijdraagt aan een optimale spierwerking en -ontwikkeling, maar vaak vergeten wordt. Musclo Canino ondersteunt ook het immuunsysteem, zodat het lichaam hier zo weinig mogelijk energie aan verliest.

Dit supplement is ideaal voor showhonden, of honden die actief zijn in de hondensport met intensieve (spring)oefeningen. Spieren die zowel goed getraind als goed gevormd zijn, zorgen voor een betere algemene uithouding. Dit voedingssupplement zal de verzuring van de spieren tegengaan en zorgt voor minder krampen.

Ook na een zwangerschap, wanneer de pups de moeder verlaten hebben, zal Musclo Canino helpen de tepels beter terug in te trekken, zodat uw hond opnieuw een mooi strak lichaam heeft.

Als uw hond net een operatie ondergaan heeft, of herstellende is van een kwetsuur, zal dit voedingssupplement een welkome boost zijn, zodat hij snel weer in topconditie is.

Gebruiksaanwijzing

1 maatlepel (2 à 3 gr.) per 10kg lichaamsgewicht per dag

Netto gewicht

200gr

1kg

Ingrediënten

Gist

Rijstmeel

Natriumchloride

Johannesbroodmeel

Plantaardige olie

Gedroogde algen

Bestanddelen

Ruw eiwit 35,1%

Ruw vet 8,1%

Ruwe celstof 0,9%

€ 28,96

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 5-10 dagen1